Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 9 NOVEMBER - Inga trumpna miner men lite lycklighets-glada och yra i mössan!

Snön faller och vi med den...

Eller vi föll inte eller jo förresten Handledar-Ingela och Eva B gjorde det de föll ihop på golvet när vi andra skulle gissa låtens titel. De var änglar som - pladask låg på golvet det de försökte visa var att "Änglarna har landat", det var faktiskt inte helt självklart att det var just det de visade. Men vi listade ut det till slut minsann!

Men vi tar det från början. I dag var vi hela stora härliga ärliga gänget i bion på Kungshöga. Det blev trångt om saligheten minsann- men det funkade. Mattias vår chef kom och hälsade på med en Carolin. Kul att de ville titta in hos oss. Välkomna tillbaka.

Linus och Sara och Eva B hjälpte till att ställa fram alla stolar- det blev över 30 stycken och Simon, Julianna och Monica hjälpte till att ställa tillbaka dem när vi var klara.

I dag var det flera deltagare och lite mindre personal. Handledar- Annelie var på utbildning så Ingela och Robin hade planerat vad vi skulle göra i de båda grupperna. MEN...i bland blir det inte riktigt som det var tänkt så i går fick de reda på att vi inte kunde vara i bion på eftermiddagen och då sprack hela planeringen - så då fick de tänka om. Alla blev meddelade om att vi i stället skulle köra dubbelgrupp förmiddag- och så blev det. Hela glada gänget samlades den här förmiddagen. Alla kom som de skulle även om taxin var lite sen för någon. Tänk vad bra vi har blivit på det här med förändringar. Vi är verkligen jättebra på det numer!

Vi gjorde en snabbuppvärmning, hälsade på Bengt i knapp-fabriken och så sjöng vi julsånger, några gamla, å då menar vi riktigt riktigt gamla sånna där som man kan texten på i sömnen om någon väcker en och väser sjung "Nu tändas tusen juleljus". Några låtar var nya och de satte vi hop till ett medley och det var där de där änglarna landade och snön föll. Det kan nog bli bra men det är alltid lite knepigt att lära sig nya texter. En låt sjöng vi med händerna det är ingen julsång men ska ändå vara med i julshowen. En av gästartisterna Vilfred ska sjunga den och vi ska köra bakom. Det ska bli kul men det är en utmaning för det är mycket text som ska tecknas- tur att vi gillar utmaningar!

Vi fick önska också om man vill vara solist, läsa text eller hjälpa till med något annat. Vi pratade ännu en gång om att alla är lika viktiga i en show och att vi har blivit så bra på att ha olika ansvarsområden, alltså grejer som vi fixar utan att vi behöver hjälp. Till exempel sjunga solo utan texter eller vara entrévärdar eller programutdelare. I bland är det svårt att se vad man har blivit bra på för att man fastnar i att titta på det man inte kan.

Jo, en helt annan sak. Biljetterna till julshowen säljer bra- behöver vi säga att vi längtar som tusan till den 17 dec, eller som en i gänget sa i dag. Jag längtar efter att showa men jag längtar också efter att få dansa och få bo på hotell, det blir som en julklapp som jag får lite för tidigt.

Vi är många som håller med. På facebook var det någon som hade skrivit att vår julshow är det bästa med julen. Att läsa sådant gör att man bli alldeles varm och lycklighetsglad och nästan lite yr i hela kroppen och då gör det inte nått att man måste ha mössa på sig för att det är kallt ute för att snön faller!

Vi ses om en vecka!

Morsning Korsning!

 

Bilder från i dag finns på facebook och instagram- ni ha väl gillat oss där va?!