Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 26 oktober- SPÖK-TEMA!

I dag var det spök-tema på KanDeKanVi, fast det visste vi inte när vi kom. Vi hade samling som vanligt först när vi kom. Alla fick beställa kaffe eller te och sedan fick vi gå ut igen, Ingela och Robin och Annelie var kvar i biorummet och så plötsligt öppnades dörren igen och det var ett mystiskt ljus i rummet och spökljud, hemska otäcka, läbbiga spökiga ljud- eller oljud kanske vi ska säga.

Längst fram i rummet stod en kista. Förmiddagsgruppen trodde kanske att det var ett skelett där i eller Kerstins Pöjk Robin, men det var det inte för han låg bakom lådan och skrämde oss! Hualigen- det var lite läskigt. Musiken och ljuset var fränt men lite läbbigt!

Några av oss var modiga och vågade öppna kistan och där i låg det....

...massa scenkläder och peruker och rekvisita. Alla fick välja vad de ville ha på sig...och sedan började vi improvisera.

Ingela berättade en saga (som hon hittade på under tiden) och när pratade så gjorde vi det som hon berättade om. Verkar det krångligt? Nä då det var inte så krångligt det var lätt. Så här gick det till:

Ingela sa: Det var en gång en liten gris som var på promenad- och då började den som var utklädd till gris att promenera runt i rummet. Det blev tokroliga små pjäser med Superman, indiander, elaka häxor, fångvaktare som var på jakt efter fångar som hade rymt. Det var en pop-grupp och en fotograf, några troll och en prinsessa.

I båda grupperna flödade fantasin och vi improviserade av hjärtans lust allihopa, eller nästan allihopa några valde att inte vara med och det är också helt ok. Därför att allt som vi gör i KanDeKanVi är frivilligt man är med om man vill och tycker det är roligt.

Några i gänget, Simon och Mikaela de tänkte "vi bara gört" och så gick de i väg i sina scenkläder och peruker och hämtade eftermiddagskaffet. Fräsigt och modigt och väldigt roligt gjort tycker vi andra!

I kaffe-pausen tittade vi på gamla KanDeKanVi bilder från "förr i tiden" närmare bestämt bilder från när vi började vår verksamhet för sex år sedan.

Det var skoj att hitta bilder på sig själv. Alla hade ändrats mycket och blivit lite äldre. Det var också roligt att bli påmind om att innan vi hade den här bloggen och facebook så satte vi upp bilder på oss varje vecka på väggen så att vi kunde prata om vad vi hade gjort gången innan. Numer skriver vi här i bloggen och på facebook och instagram.

Tror ni oss inte? Jo det är säkert vi ljuger inte- vi gjorde så skrev ut bilder och klistrade upp och tittade på. Ni kan se bildtavlorna på facebook om ni vill.

Hmmm fast nu ljög vi lite - inte om bilderna men vi ljög om att vi inte ljuger för i dag har vi ljugit lite igen i "ljug-ringen". I dag ljög vi om vad vi har ätit till frukost. Det blev de allra mest märkliga saker som vi hade käkat - på låtsas. Kräftor, grisfötter, chips, godis, friterade sniglar, grodlår, bajskorvar och en massa andra äckel-konstiga grejer.

Vi ljög också om vilka vi var och vad vi jobbade med och då hade vi helt plötsligt en doktor, en civilingenjör, en strippa, en rektor och en traktorförare i rummet.

Båda grupperna avslutade med att göra varsin alldeles hemsk spökhistoria.

Vi får väl se om vi vågar lägga ut dem här på bloggen och på facebook- för de var riktigt riktigt hemska!

Nu säger vi tack för i dag och så ses vi om två veckor- nästa vecka är det lov. Då ska vi vara komplediga för att vi har jobbat flera lördagar tidigare i höst!

BUUUUUUU! På er allihopa! Vi ses!

 

Dagens bild är en bild på oss när vi tittar på gamla kort av oss själva och andra.

Spökbilderna de finns på facebook- kolla om ni törs....MOAHHAHAHHA!