Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 19 OKTOBER- "TRE NÄSOR" och andra roliga dramaövningar!

Ny dag, ny vecka och nya dramaövningar och improvisationsövningar.

Vi började dagen med att sitta i ring. Det är ett bra sätt att starta på, lite samling, alla kan se alla och så lite småprat om ditt och datt innan vi drog igång. Båda grupperna har idag jobbat mycket med olika dramövaningar och alla övningar var nya. Jätteroliga!

Det blev en hel del skratt och tokerier, precis som det ska vara. Det är svårt att skriva om vad vi gjorde och hur det gick till men vi gör ett försök, precis som vi gör när vi gör dramaövningarna. Vi vet inte alltid hur det ska bli eller så men "vi bara gört" gör ett försök. Vi körde en "ljug-ring" alla fick först berätta hur man kommit till KanDeKanVi den här dagen. Några hade gått, några hade cyklat, en del hade åkt med någon i bil och några andra hade själva kört, några åkte färdtjänst, en åkte buss, ja vi hade kommit till KDKV på olika sätt. Andra varvet så fick vi uppmaningen av handledar-Ingela (som var ensam i dag med Robin eftersom handledar-Annelie var på utbildning) att ljuga om hur vi hade kommit till KDKV.

Nu var det någon som hade ridit på en alligator, någon kom i helikopter, en hade flugit dit på kvasten, någon annan hade fått åka polisbil dit, någon simmade och någorn red på en häst, någon annan åkte motorbåt, någon körde traktor.

På eftermiddagen kom den utländske poeten och hälsade på, han eller hon - för vi turades om, pratade bara gibbersich och då var någon annan i gänget tolk och översatte det som poeten sa.

"Galna grannen" kom också på eftermiddagen, han hade en svamp som växte på axeln och en annan galen granne hade ett hus bakom örat- vilka galna grannar det finns i biosalen på Kungshöga.

"Tre näsor" är en övning som blir lite svårare ju längre man väntar på at "hoppa med". Hela gruppen fick uppmaningar av Ingela som ropade tre händer, då skulle tre personer ställa sig upp och hålla i varandras händer. Sedan ropade Ingela, tre armbågar, tre knän, trä rumpor, tre näsor och så vidare. Jätterolig övning som också blev helt tokig.

Men tokigast av allt i dag var nog i alla fall när Anders var den galne grannen som hade en orm runt halsen- en orm som inte syntes när Julianna hade glasögon på sig men när hon tog av sig dem då såg hon ormen. Anders han hade minsann en orm i byxorna också - men där stannade vi övningen och bytte till några andra.

Båda grupperna har sjungit lite på det som ska framföras i Boxholms kyrka nu på lördag.

Ja det var lite av vad vi har hunnit med den här onsdagen. Nu ska vi ladda show-batterierna till på lördag. Då blir det fullt ös i Boxholms kyrka kl 16.00! Vi ses där!

Tjillevippen på Er!

 

På bilden är det Linus, Ingela och Malin som testar "tre näsor"