Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 12 OKTOBER - ÄNNU EN BRA DAG!

I dag har hela gänget fått höra oss som var i Kisa i går berätta om föreläsning som Julianna, Linus och Anders var i Kisa gjorde. Vi fick se bilder och så läste vi bloggen tillsammans. Det är så vi brukar börja våra dagar i KanDeKanVi på onsdagar i alla fall i eftermiddagsgruppen.

Nu i höst gör vi lite annorlunda i förmiddagsgruppen där brukar vi börja med att sjunga tillsammans en timma på morgonen innan fikat. Vi har valt att göra så för att på förmiddagen kommer Jakob och Sofia från gymnasiesärskolan med sina assistenter och då passar det bra att vi mjukstartar morgonen med lite sång och musik och efter kaffet läser vi blogg och tittar på bilder.

I dag när vi sjöng så lyssnade vi och tittade på Mega Vega, hon som teckentolkar sånger på youtube. Vi lyssnade på ”Var nöjd med allt som livet ger”. Vi lyssnade också på ”Guld och gröna skogar. ” Vi tänker att den sista låten skulle kunna vara med i julshowen och att vi ska teckna till den. Men oj oj oj mig så snabbt det gick, han Hasse sjunger ju alldeles vansinnigt snabbt och vi måste teckna i en hiskelig fart. Det var svårt att hinna få med alla tecken till en början men mot slutet så funkade det riktigt bra.

Vi har valt lite nya bakgrunder också. Bakgrunder som vi visar på projektorn för att få inspiration när vi gör improvisation. Vi valde en massa olika bra miljöer. Ett gym, systembolaget, ett bibliotek och många fler.

Det blev roliga små improvisationer med småbråk på gymmet, en minderårig som stal sprit på systembolaget, en bibliotekarie som delade en bok i två delar mellan två låntagare, en kinesisk kassör på Mc Donalds en flygplats och en bombväska full med armband, en terrorist på rymmen, en polis som inte ville köpa langad sprit en steward som fick hjärtstopp ja helt galet blev det på eftermiddagen.

Vi gjorde en övning där alla i eftermiddagsgruppen var med. Alla fick lämna biosalen och när vi kom in var bakgrundsbilden på projektorduken en tågstation och vi började improvisera.

Annelie gick runt och letade efter tåget. Tåget till Helsingborg var inställt och plötsligt så blev Peder en busschaufför. Simon, Eva B och Jessica E började samarbeta för att ta reda på vilken perrong tåget skulle gå ifrån. Julianna och Monica småpratade lite och det gjorde Sandra, Sara och Tessan också, rätt var det var blev det dans och hålligång i Helsingborg där en trubadur spelade.

På tal om spela, vi spelade och sjöng för Tessan som har fyllt år hon fick sig några hurra och en ja må hon leva sång.

Vi såg också att vi numer har 1800 gillare på facebook och det gillar vi!

Ja i dag var det ännu en bra dag- igen!

Vi ses igen om en vecka!

 

På bilden är värsta bästa Tessan so har fyllt år!