Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

TISDAG 11 OKTOBER - FÖRELÄSNING I KISA

KanDeKanVi på en tisdag - som förr i tiden fast ändå inte!

När vi började med och i KanDeKanVi hade vi verksamhet på tisdagar. Då var tisdagar veckans bästa dag. I dag är det tisdag och några av oss har KanDeKanViat fast ändå inte. Vi har inte showat men vi har pratat om om oss själva och våra shower. Vi har föreläst alltså! Vi har pratat om det "göddiga" i att känna att man duger som man är. Hur man kan bli bra på att tänka "bara gört". Vad KanDeKanVi är hur vi jobbar och varför. Vi har pratat om vilka vi är och vilka svårigheter vi har. Vi har berättat om diagnoser vi har fått och vad det innebär för just mig. Vilka vi är? Jo i dag var det vi som är på bilden här nere. Ingela, Julianna, Anders, Annelie och Linus, det var vi som åkte till Kisa och föreläste för elever som går vård och omsorgsprogrammet på vuxenutbildningen.

Ingela och Annelie var där för 2 år sedan och träffade andra elever. Sedan dess har vi jobbat på och för att deltagare ska följa med och föreläsa och i dag var det premiär för Julianna, Linus och Anders.

Hur det gick? Alldeles fantastiskt strålande utmärkt bra! Eller för att citera Anders när vi lämnade Allhamra gymnasiet; - Det där gick ju inte så tokigt alls!

Julianna berättade om hur hon tycker att hon har utvecklats och Anders berättade om de svårigheter hans diagnos innebär. Linus berättade om hur han bor vilket stöd han har i vardagen och var han jobbar annars. Vi passade på att käka lunch på hans jobb- Mc Donalds innan vi åkte till Kisa. Men vi har inte bara käkat lunch vi har fikat- två gånger tillochmed! Vi började vår dag med en gemensam fika i stadshusets kafeteria. Sedan gick vi till Bjälbo. Anders undrade varför i helskotta vi skulle GÅ TILL BJÄLBO. För Er som inte känner till Mjölby kommun så är det en liten kyrkby som en gång i tiden var en stor by här i kommunen det var nån Kung nån Birger Jarl och en massa annat vi har inte jättebra koll på det men vi vet att det finns ett historiskt intresse för just Bjälbo. Bjälbo det är också ett konferensrum i stadshuset. När vi kom till Bjälbo, alltså rummet så saknades det en projektor så då fick vi gå till Appunna. Appunna för Er som inte känner till kommunen är en annan kyrkby en bit ifrån Bjälbo. Så i dag kan man säga att vi har gått från Bjälbo till Appunna. Så dagens motionspass är klart!

Promenaden gick bra alla 5 meter och i Appunna fanns det en projektor.

På bymacken i Rimforsa däremot så fanns det diesel och det var väl en sagolik tur eftersom tanklampan på bilen började lysa på bilen på vägen hem och så fanns där ett modernt litet räkneverk som räknade ner hur många kilometer man kunde åka innan dieseln skulle ta slut. Det var inte jättemånga kilometer kvar när vi väl kom fram till den lilla macken. MEN...då hade Ingela glömt tankkortet. Typiskt henne! Som tur var löste det sig ändå det finns fortfarande ställen där man kan betala med riktiga pengar när man tankar.

Ja tanka ja, i dag känns det som att vi har "tankat" på eleverna på vuxenutbildningen en massa bra KDKV-energi! Vi fick mycket beröm efteråt. Många köpte armband och flera ville veta mer om våra shower som vi ska göra.

En snubbe ville boka oss till Vimmerby för att göra föreläsning där för några grupper elever. Vi sa: Vi bara gört kommer till Vimmerby såklart.
För vi tycker att det är viktigt att fler människor vågar tänka att de duger och att de vågar tänka "bara gört". Vi vill att fler människor ska våga utamana sig och försöka hitta vägar runt svårigheterna och se möjligheterna. Vi vill att fler människor på riktigt ska förstå att olika är lika bra och att vi alla behövs och att alla är lika viktiga!

I dag är vi glada att Mjölby kommun skrev om oss på sin facebooksida. Mia Högberg som är informatör kom och hälsade på oss i Appunna i morse när vi sågs för att repetera på föreläsningen.

Vi är glada för att vi får göra det här på vårt jobb. För det är på riktigt världens bästa jobb-tycker vi!

Vi ses nästa veck....nä vänta nu...vi ses ju redan i morrn igen för då är det onsdag och "vanlig" KanDeKanVi dag precis som det var på tisdagar när vi började med och i KanDeKanVi för 6 år sedan, men då, då visste vi inte att vi nu några år senare skulle åka runt och föreläsa om oss själva! Nu vet vi att vi kan det- också!

Ses i morrn!