Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 24 AUGUSTI - VI BARA GÖRT...

Ett talesätt som har kommit att förknippas med oss är "BARA GÖRT". För oss betyder det att man inte ska tänka så mycket utan testa först och så vet man sedan hur det blev. Blev det bra- så bra att jag tänkte bara gört. Blev det inte så bra- då får jag tänka bara gört- och prova nått annat sätt.

Att komma ny till en arbetsplats är inte alltid lätt. Vi i KanDeKanVi är inget undantag. Många av oss har ju jobbat med det här i fem år - då är det ju inte så konstigt att man har koll på vad vi gör, vilka vi är, hur det ska dansas och i vilken ordning verserna på låtarna kommer. Därför har vi börjat jobba med en ny låt - ja vi började redan förra onsdagen men i dag har vi jobbat vidare. Eftersom låten är ny och det är ett nytt sätt att jobba på med hjälp av Mega Vega videon så blir det ju lika för alla- alla är nya på just den här låten oavsett hur länge man har varit med i KanDeKanVi.

I dag har vi gått igenom höstens olika shower, vart vi ska, vilka vi ska uppträda för och så det viktigaste av allt- kommer vi få fika eller mat! Sånt är viktigt att veta! Vi fick en ny förfrågan på en show på förmiddagen- kul att så många vet vilka vi är och vill att vi ska komma och showa.

I september har vi två lite större gig på G. Ett i Örebro och ett i Vadstena. På det första i Örebro är vi själva på det andra giget är det flera andra som med bland annat Morgan Alling. Undra hur det är för de artisterna med resor och sånt. Varför vi undrar? Jo för att i dag när en av våra artister skulle åka hem Eva W så kom det ingen taxi och förra onsdagen så kom den flera timmar för tidigt.

Det hade blivit fel i bokningssystemet hos färdtjänsten på nått sätt- ja det är väl sånt som händer tänker vi- alla kan göra fel. Men när det blir samma fel två veckor i rad då är det ok att tröttna lite tycker vi. Så i dag när Eva hade slutat jobbet kl 11.00 hos oss så skulle hon gå vänta i 50 min på en taxi. Det tyckte vi var lite länge så då gick handledarna, Robin och Eva in i matsalen och käkade lunch i hop. Precis när vi hade satt oss för att äta så kom det en bil från Boxholms Taxi, eftersom de ofta kör Eva så hade de sett på listan och tänkt att det nog var fel så de åkte tidigare- det kallar vi service minsann! Men mitt i allt det här ringandet och kruxandet och fixandet så tänker vi ändå- är det så här för andra artister också att de kan få vänta nästan en timme på att få åka hem?

Slutet gott allting gott. Maten var god och vädret i dag har varit fantastiskt. Det kunde varit värre- mycket värre. Läbbig mat och skitväder!

Vi ses om en vecka!

Tjillevippen på Er!