Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ÄNTLIGEN!

Sommaren börjar lida mot sitt slut och vi har lidit lite lagom i väntan på att den här terminen skulle dra igång igen. Men så i dag, äntligen onsdag igen! Härligt att få sparka igång verksamheten igen i KanDeKanVi. Vi har saknat det. Många har saknat det jättemycket någon annan hade saknat lite lagom och någon annan hade bara saknat det pyttelite men alla hade saknat vårat jobb på onsdagarna. I dag körde vi dubbelgrupp heldag. Eftersom det var kick-off för den nya terminen så gjorde vis om vi har gjort de senaste höstterminsstarterna- vi käkade pizza! Innan vi käkade gjorde vi en massa andra saker. Vi värmde upp kroppen och rösten länge. Det behövdes. Vi började jobba med en ny låt som ska teckentolkas. Vi har fått hjälp av en fantasisk tjej som heter MegaVega. Ja, hon heter egenligen nått annat men det är hennes artist namn precis som Kerstins Pöjk är Robins artist namn.

MegaVega hon jobbar som teckentolk bland annat och så lägger hon ut fina videor på youtube där hon teckentolkar olika låtar. Våran ena handledare Ingela hon kontaktade MegaVega och frågade om hon ville hjälpa oss med en sång och tänk det ville hon jättegärna göra och nu har vi "fått" en sång av henne. Om du är nyfiken kan du gå in på youtube och titta hon har gjort många bra sånger.

Navet och vår egen servitris-Lotta hade fixat smörgåsar till förmiddagskaffet- de var smarriga minsann och på eftermiddagen festade vi till det med lite snacks.

Ingelas hund Uno var på besök också. Han är fortfarande sjukskriver efter att ha opererat en armbåge men nu har han börjat jobba halvtid och han jobbar med att utbilda sig till vårdhund- vi får väl se om han någonsin tar examen han gör inte alltid som Ingela vill nämligen.

Vi hjälpte till i utbildningen. Vi är faktiskt himla bra på det. Vi fick beröm av Ingela som var mycket tacksam att vi allihopa hjälpte henne.

Allihopa ja, nu är vi många! Jättemånga. Det är fullt i båda grupperna. Det är jätteskojigt! Tre nykomlingar hälsade vi välkomna idag Maria, Mikael och Linnéa- jättekul att Ni vill börja jobba med oss i KanDeKanVi.

Vi finns också på instagram numer- där kommer vi lägga upp bilder på vad vi gör och vad vi äter precis som alla andra som har instagram alltså. I dag tex la vi upp en liten filmsnutt. Det är fräsigt. Först står man på scenen och sedan micklar man lite med telefonen och poff så kan hela världen se en- fräsigt och lite läskigt.

Alla i gänget vill inte vara med på bild och det är frivilligt man måste självklart inte om man inte själv vill. Det är likadant när vi showar man måste inte följa med på turné om man inte vill. Det får man välja. Men man kan inte välja att bara showa och inte repa.

I sommar har handledarna jobbat hårt med våra värdegrunder som vi har kommit fram till gemensamt i KanDeKanVi, det de har gjort är att de har liksom "kopplat i hop" våra värdegrunder med den värdegrund Mjölby kommun har.

Dagens bild får därför bli värdegrunden. De tjocka bokstäverna är kommunens värdegrund och under kan man läsa hur våra värdegrunder liksom passar i hop med den.

Nu längtar vi redan tills nästa vecka.

Mer bilder från idag hittar ni på facebook.

Tjillevippen på Er!