Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 13 APRIL - TYSTNAD, TAGNING - NÄ...ACTION...AFTER WORK!

I dag är det onsdag. Veckans bästa dag! Vi samlades på Restaurang BiZ Brasserie i Mjölby som vi fått lov att vara på för att spela in vår nya film. Det är en film som vi ska använda i julshowen. Ja, det känns lite märkligt att vi redan nu jobbar med julshowen fast det inte ens har varit sommar och vi har inte ens haft vår Alla sjunger allsångs föreställning. Men så är det i alla fall. I dag spelades filmen in. Vi hade stylat oss, kom i våra finaste "gå-borts-kläder" och det var hårsprej och ögonskugga, läppstift och andra grejer och vi var så snygga så snygga. Filmen vi spelar in utspelar sig på en restaurang så därför var det snällt att BiZ lånat ut lokaler och personal till oss. TUSEN TACK säger vi!

Vi hade såklart lite rekvisita med oss, scenkläder och så hade vi låtsas mat eller alltså det var riktig mat fast vi fick inte äta den på riktigt utan skulle äta på låtsas. Det var lite svårt att låta bli för det såg riktigt läckert ut.

Så var det dax. Tystnad - tagning...äsch vi körde bara med ordet "ACTION". Så Robin alltså Kerstins Pöjk Robin som vi i dag döpte om till Robin Spelberg han sa: "ACTION" åsså körde vi igång. Replikerna satt som en smäck, här och där fick vi ta om men det gjorde ju ingenting det är det som är så bra med att spela in film att man kan ta om när det inte känns riktigt bra. Alla som ville fick prova att ha talroller fick prova det och andra ville hellre vara statister och vilka statister, oj oj oj så himla bra de var på att vara statister, superduper bra på att sitta stilla och tysta och låtsas äta och låtsas prata med varann. Vi hade två servitriser också som serverade både mat och vin till gästerna på restaurangen. Det var de där två världens bästa servitriser som Tessan brukar sjunga om.

På Biz har de också bra servitriser och servitörer. När vi hade jobbat klart hade de fixat och grejat till oss så vi kunde ha After Work, vi liksom passade på när vi ändå var på en restaurang. Vi fick taco-buffe och den som ville kunde köpa sig en öl eller en efterrätt. Det fanns vit chokladmousse och så fanns det friterad japp- det var fantastiskt gott alltihopa både tacon och efterrätterna. Det var jättetrevligt att bara umgås, prata, skratta, kramas och mysa tillsammans. Det är viktigt att göra sådana saker också tillsammans.

Hur det var att spela in film? Handledar-Ingela frågade några i gänget och det här var svaren hon fick.

"Helt underbart- det roligaste jag någonsin har gjort"

"Lite nervöst men mest roligt"

"Det var svårt att inte äta av låtsasmaten"

"Det var så himla roligt- nu vill jag spela in en långfilm om kärlek"

Vem vet - vi kanske spelar in fler filmer. Den här filmen ska vi fortsätta spela in, för det är fortfarande några scener som fattas. Men de tar vi sen. Nu ska vi öva på som tusan till Alla sjunger allsång i Hembygdsgården 29 maj.

Vi ses om en vecka! Kolla gärna in bilderna på vår facebook sida- och så gilla sidan för det gillar vi!

På den här bilden ser Ni Simon i rollen som en glad hovmästare!