Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 17 FEBRUARI - IMPROVISATIONSTEATER, HUNDBESÖK OCH UPPLADDNING...

Ännu en KanDeKanVi onsdag har passerat. En bra sådan- såklart! Vi har väl egentligen inte haft någon riktigt riktigt dålig när vi tänker efter. I dag har vi gjort lite olika i de båda grupperna igen. Så blir det i bland- det har vi bloggat om förut.

Förmiddagsgruppen fick ett celebert och väldigt hårigt besök. Uno-X som är handledar Ingelas hundvalp var och hälsade på oss en liten stund. Vi hjälpte till att "hälsningsträna" honom. Vi var statyer som bara stod stilla och så när Uno fick tillåtelse att nosa på statyerna så började vi att leva och så fick de som ville hälsa på honom. Vi sjöng hade ansiktsgympa och hjärngympa i båda grupperna.

Ansiktsgympan gick till så att vi sjöng samma låt men på olika sätt. Tex med tänderna sammanbitna eller med tungan hängandes utanför som en slips eller med munnen helt öppen som ett gäng fågelholkar. Hjärngympan gick till så att Handledar-Ingela klappade en rytm och sedan skulle vi klappa efter. Sedan ska man tänka klappet innan man klappar på riktigt. Eftermiddagsgruppen kom upp i hela 10 ggr på förmiddagen hann vi bara med att prova till 4 ggr. Men det är bra för då har vi en övning att fortsätta med där nästa gång vi ses på en onsdag.

Handledar-Ingela fick sig en sång både på för och eftermiddagen eftersom hon har fyllt år- vi sjöng Helan går! Malin H är uppochner på en av bilderna det var för att hon såg ut så när hon lutade sig framåt och kramade födelsedagsbarnet som då satt och fotade vi tycker att det ser fräsigt ut och så har vi en visa som heter så Opp och ner visan.

På eftermiddagsgruppen tog Eva B ett initiativ till improvisationsteater och började dela ut roller. Hon var mamma, Sammi var pappa, Anders var gammelfarfar och Maria var gammelfarmor som inget hörde utan bara skrek VA hela tiden. Det blev ett fantastiskt litet skådespel om hur två ungdomar som försökt att råna en sur granntant på en buss men blev haffade av busschauffören Sten-Åke som körde hem dem till föräldrarna. Där låg katten Simon och sov i ett hörn och hunden Lotta låg strax bredvid. Nästa scen utspelade sig på ett sjukhus där Anders som var en stressad receptionist försökte hålla reda på alla som var i väntrummet. En döing, en snubbe med brutet ben. En man som hade ont i huvudet. Jessica E som var där och renoverade godisautomaten där Dr Sandra och sköterskan Monica hämtade både kexchoklad och huvudvärkstabletter.


Det är roligt med improvisationsteater, där man inte vet hur det börjar eller slutar utan man "bara gört" under tiden. Hittar på, fångar upp, rycks med och allt är tillåtet. Jätteskoj och vi har blivit så himla duktiga på det här. Vi låter fantasin flöda, vi samarbetar och det blir så himla bra och skoj!

På lördag ska vi på teater på riktigt! Tjoho vad skoj det ska bli Morgan Alling- here we come!