Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 10 FEBRUARI - HELLO MELLO!

Så blev det onsdag igen! Ny vecka, nya utmaningar, det gillar vi! I dag var Julianna som annars bara går på eftermiddagen med på både för och eftermiddagen och höll i ett mello-quiz som hon hade satt i hop. Det var både svåra och lätta frågor. Det var bildfrågor och så skulle man lyssna på låtar och så var det ja och nej frågor och så skulle vi gissa på länderna som artisterna kom ifrån. Lite klurigt, lite svårt men framförallt mycket roligt. Vi delade in oss i flera olika lag. Monica på eftermiddagen hon fick tävla ensam för hon hade redan gjort det har quizet vid ett annat tillfälle så det hade ju blivit lite fuskigt om hon hade varit med i nått lag.

Vi har pratat om vår Stockholms resa också vi ser fram emot det att göra något roligt tillsammans. Ja nu är det ju inte så att vi har tråkigt tillsammans annars, vi har alltid roligt tillsammans men det här har vi aldrig gjort förut, åkt i väg på teaterresa så det känns lite extra skoj tycker vi!

Vi har sjungit lite idag också- tjej-låtar. Ja alltså låtar om tjejer. Det finns en massa tjejer att sjunga om.

Anna, Annelie, Ingela, Maria-Therese, Kristina.Julie, Ann-Louise, Carola, Marie - ja det är bara några av alla tjejnamnslåtar vi kom på.

Vi kom bara på en kill-namns låt. Mördar- Anders!

Vi sjöng igenom Aj aj aj också. Den börjar sitta nu! Så nu är det dax för lite nya låtar, vi får väl se om det blir några av tjejlåtarna vi kom på idag.

På eftermiddagsgruppen pratade vi om hur vi vill vara mot varandra i KanDeKanVi. Att det är viktigt att vi respekterar att vi alla är olika. Att alla måste få vara med och bestämma och att inte en person kan bestämma allt hela tiden. Vi var överens om att i KanDeKanVi måste alla lyssna på alla oavsett vem man är eller var man kommer ifrån eller hur gammal man är. Vi pratade om att KanDeKanVi är ett jobba som alla andra jobb inom daglig verksamhet och att alla personer kanske inte kan vara med i en show och teatergrupp. Vill man inte sjunga och showa så är det här inget bra jobb. Eller om man tycker att det är jobbigt med höga ljud eller att man skrattar mycket eller att man i bland måste sitta stilla och lyssna länge. Det är egentligen inte konstigare än att man inte kan få jobba var man vill oavsett om det är inom daglig verksamhet eller på ett annat jobb. I bland passar man helt enkelt inte för jobbet. Ta Ingela tex- hon kan inte klippa hår, alltså ska hon inte jobba som frisör fast hon tycker att det är roligt att fläta långa hår. Eller Kerstins Pöjk Robin bara för att han är bra på att laga mat hemma så kan han inte knalla in på en restaurang och kräva att få jobba som kock. Eller Annelie hon kan inte jobba som kirurg bara för att hon har en gubbe hemma som har ont i ryggen- även om hon vill. I bland måste man hitta ett jobb som man passar till och som man tycker är roligt. En del av oss tycker det är lättare att jobba i små grupper och andra av oss tycker det är helt okej att jobba helt ensam andra gillar att jobba i stora grupper där det händer mycket. Sådana här saker är bra att prata om i bland för att påminna sig om hur vi vill ha det i KanDeKanVi.

I motsats mot förra veckans lååååååååånga avslappningsövning där vi låg och lyssnade på musik, blundade, andades och lyssnade på ljuden omkring oss och spände olika muskler i olika kroppsdelar så gjorde vi i dag en kort liten avslappningsövning på slutet i båda grupperna. Vi masserade fejset på oss själva så avlsutade vi med att klappa oss själva på huvudet och säga: Bra jobbat i dag hörru- här står du och duger!

Nu tycker vi att det kan bli onsdag igen fort- för då är det snart lördag och sedan är det snart onsdag igen! Vi ses!