Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 27 JANUARI- ALLAS LIKA VÄRDE

I dag är det Förintelsens dag, det uppmärksammas på många sätt runtom i Mjölby kommun och så även på Kungshögaskolan där vi repeterar. Aulan var upptagen med föreläsningar och vi repterade nere i bio-rummet. På förmiddagen kom vår nya praktikant Mikaela och var med för första gången. Hon har hälsat på en gång innan jul men nu ska hon börja hos oss- välkommen säger vi till Mikaela, hoppas att Du ska trivas hos oss. Vi hade också ett besök från Söderköping ett gäng på 5 personer som studerar som ville se hur vi jobbar. Efter repetitionen så ställde de frågor till våra handledare som berättade mer om hur saker och ting fungerar, hur duget och bara gört:et har blivit vår grej i KanDeKanVi.

Vi pratade också om det här med förintelsen hur förskräckligt det var att så många människor blev dödade för att man inte tyckte att de var lika mycket värda pga att de var judar eller hade annan hudfärg.

Vi läste också på Jesper Odelbergs facebooksida där han har skrivit om att det inte bara var de som dog utan att även människor med fuktionsvariationer dog i koncentrationslägren under andra världskriget, just för att man inte tyckte att de var lika mycket värda. Ett sådant sätt att tänka tycker vi är HELT VÄRDELÖST!

Vi var helt överens om att vi alla är olika men att vi är lika viktiga och lika mycket värda- så enkelt är det bara!

I förmiddagsgruppen pratade vi igenom våra värdegrunder som vi har i KanDeKanVi. De skrev vi tillsammans ner 2013 och vi tyckte därför att det var dax att gå igenom dem igen. Det hann vi inte i eftermiddagsgruppen så det får vi göra nästa vecka.

I morrn har handledarna planeringsdag, då ska de gå igenom allt vad vi har tyckt och tänkt om 2015 och våra önskemål inför 2016, vi undrar om det räcker med EN planeringsdag för vi har mång förslag och önskemål- JÄTTEMÅNGA!

Ses om en vecka!

Glöm inte gilla oss på facebook för det gillar vi!