Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

TISDAG OCH ONSDAG 8 & 9 DECEMBER- INTENSIVA DAGAR KVÄLLAR OCH NÄTTER...

Vi gillar utmaningar- det tror vi att alla har fattat nu- det är liksom sådana vi är.

Vi bara gört- provar om vi klarart´ och efteråt pratar vi om hur det gick och hur det kändes. Nu i två dagar har vi fullspäckat program.

I går tisdag den 8 dec for vi i väg på eftermiddagen med buss till Nässjö och ett ställe som hette Träcentrum. Vi var inbjudna till en stor habiliteringsträff för att underhålla på deras julfest. Det var fest för oss också- vi fick supergod pastasallad och kaffe och så fick vi lite skumtomtar och gelehallon också fast det var inte meningen. De fick efter showen för att vi fick vänta på bussen för busschauffören hade rymt- ja alltså inte på riktigt men han var inte där. Vi hade beställt hemresa till 21.00 men för en gångs skull så fick vi börja uppträda i tid- oftast brukar det bli försenat- men i går blev det inte det utan det blev snarare tvärtom. Vi blev klara i god tid innan bussen skulle åka hem- men det kunde ju inte chauffören veta så han hade gjort en liten utflykt.

Vi blev lite oroliga när ”Jonas-Tucka” som var med som personal läste på internet att man hade hittat en man i ett kärr i Nässjötrakten- tänk om det är busschaufförn´! Som tur var var det inte han- phu!

Showen gick bra och vi fick mycket beröm av publiken några sa att vi var helt fantastiska och att de aldrig hade upplevt något liknande. Alla i publiken ställde sig upp och körde ”drottningsteget” med oss. Det är fräsigt att se när folk vågar tänka ”bara gört” och så gör de det.

Vi kom hem sent. 22.30 ungefär och i morse var vi uppe med tuppen. Dubbelgrupp heldagsrep och så ska vi avsluta med show på biblioteket i kväll till förmån för Musikhjälpen-japp vi tjuvstartar lite sånna är vi!

I dag har vi pratat om hur trötta vi är nu när vi har varit uppe och jobbat sent och att vi sedan ska jobba hela dagen i kväll igen. Någon tyckte att det var jättejobbigt och några andra tyckte inte det var jobbigt alls.

I dag har vi övat på att gå och stå på rätt ställe. Egentligen är det inte vi artister som har repat mest i dag utan scenarbetarna. De måste ju veta vem av oss som ska ha vilka kläder och vem som ska ha rekvisita, vem som ska ha en solomik och vilka som ska ha talmyggor. Om ni tycker att det är mycket som händer på scenen så ska ni bara veta hur mycket det är som händer BAKOM scenen. Det syns inte alltid men om det inte blev gjort då skulle det märkas.

I dag har vi också lyssnat på The Monikers låtar som han ska sjunga i julshowen och eftersom inte alla i gänget är jättebra på engelska så översatte Ingela texterna för oss och läste dem. Det var bra – då fattar man vad det handlar om. I går på showen jobbade vi ihop med en kille som heter Bob Hanson- det var fräsigt- och vet ni när vi kollade upp honom på nätet på vägen hem för att se vad han var för en snubbe så såg vi att han hade skrivet en bok som heter: ”Här ligger jag och duger”. Tänk han skrev den långt innan vi i KanDeKanVi var just KanDeKanVi. Det är skönt med människor som hajjar det där med ”dugandet”.

I dag har vi fått se en film också en film som Robin hade smygfilmat på handledarna. Vi har ju under hela terminen haft en överenskommelse om att inte äta godis eller andra sötsaker på onsdagarna – som ett litet friskvårdsprojekt kan man säga.

Om vi har skött oss? Ja då- Vi har skött oss- men handledarna-suck-ja hur de har skött sig fick vi se på filmen. Suck! Ingela var värst…såklart!

Vi kommer lägga ut den filmen på facebook så småningom.

Nu är det en vecka kvar lite drygt till julshowen i Parkhallen. Biljetterna på fredagen är i stort sett slut det finns enstaka kvar. Det mesta har vi koll på andra saker kan vi inte ha koll på förrens vi är på plats där nere- men numer vet vi att det där kommer lösa sig- det gör det alltid på nått sätt om man tänker att vi bara gört- då blir det en julshow som duger! Ses igen om en vecka!

Bilder och grejer från de här dagarna finns på facebook!