Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 2 DEC - JULKUL MED EN MASSA KÄRRINGAR FRÅN FACKET

Ny onsdag, ny månad och faktiskt också ett nytt gig, vårt första jul-gig! Det var gött och fruktansvärt "kli-igt" att ta på sig de (förbannade) tomteluvorna igen. Visst är de snygga men fy satan vad de kliar!

Men vi tar det i från början. Vi har repat som vanligt i dag på dagen. Eller vaddå som vanligt - vad är egentligen "vanligt"? Ja ja...Vi har i alla fall repat på det som skulle sjungas på giget som vi skulle göra på kvällen. Förmiddagsgruppen hann även med lite julkul med musikquiz - det var fräsigt Jessica J vann! Båda grupperna har tränat "Oh my God"- låten. Ni vet den där The Moniker låten..Oh my God Oh my God... la la la la... osv....vi kan inte texten än riktigt men vi kan stegen. När vi gjorde den för 5 år sedan hade vi kanske typ tre olika danssteg. 1. Vi gick - 2. Vi gick åt sidan och 3. Vi hoppade.

Nu ska vi hinna klämma in "YOU-STEGET" "YEAH-STEGET" "QUEEN-STEGET & KING-STEGET", UH LA LA-STEGET & slutligen TROLL & HOPP-STEGET. Man kan säga att det har hänt lite med oss på 5 år.

Det blev extra tydligt i dag när vi fick se ett alldeles fenomenalt fantastiskt bildspel som Handledar- Annelie har gjort. I det bildspelet är det bilder från de 5 år som vi har varit KanDeKanVi tillsammans.

Tänk vad mycket vi har gjort. Tänk vad många ställen vi har varit på! Bildspelet var en riktig nostalgi-kick. Där fanns bilder från när vi började i den orangea FUB-lokalen som vi fick låna i brist på andra lokaler här i Mjölby kommun. Där var bilder på teaterövningar vi har gjort. Det fanns också bilder på några av de gig vi har gjort under de här 5 åren. OH MY GOD vad mycket vi har gjort.

Det var roligt att titta på och samtidigt kändes det lite konstigt...5 år...ja 5 år...så länge har vi varit KanDe KanVi tillsammans. Vi har varit på turne´i Finspång, Aneby, Boxholm,Tranås, Ringarum, Åtvidaberg, Norrköping, Skänninge, Linköping alla de här ställena har vi varit och uppträtt på och en del ställen har vi varit på flera gånger tom.

I kväll var vi i Mjölby, skönt med show på hemmaplan. Vi underhöll ett glatt gäng Arbetsplatsombud eller som Simon kallade dem "ett gäng kärringar från facket". De skrattade gott när vi berättade det- att han sa så på repet! Som vanligt som klappade folk takt, torkade tårar och skrattade högt, sjöng med och så dansade de. De allra flesta vågade tom prova "drottning-steget" i Hey baberiba. En riktigt bra kväll alltså- och en bra dag! Bra träning inför nästa vecka när vi har show i Nässjö på tisdagen och heldagsrep OCH show på onsdagen på kvällen. Om vi orkar? Det vet vi ju inte än- vi har ju aldrig provat? Vi bara gört- vi provar på onsdag och sen får vi se hur det blir? Så enkelt är det faktiskt och tills vi ses igen så tänker vi stå här och duga precis sånna som vi är!

Morsning och goodbajs!


Bilden är från kvällens gig i Kvarnparken- här står det ett gäng tomte-nissor och kollar vad det är för

"kärringar från facket" som kommer!