Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

NY DAG - NY VECKA- NYA MÅL!

NY DAG -NY VECKA -NYA MÅL!      

Onsdag igen! Dagarna går och veckorna likaså! Det är bra ju närmre jul det blir desto närme julshowen kommer vi! Årets höjdpunkt för oss! Om vi blundar kan vi se det framför oss. Ett Parkhallen i snyggt ljus med tända ljus i kandelabrar på borden. Publiken som sitter, förväntansfulla och så bandet som gör sig redo för att spela första låten. Sorlet, viskningarna, doften av julgröt och skinkmackor. Så plötsligt är det dags att gå på scenen och då blir allt bara- gött på nått sätt! Det där är en märklig känsla. Pirret, spänningen och glädjen som liksom sprider sig från topp till tå. Ja ni fattar att vi längtar va?

I morrn får vi känna en liten släng av det när vi ska till Norrköping och sjunga. Då åker inte bandet med men Kerstins Pöjk Robin släpar vi med. I dag har vi övat igenom morgondagens låtlista. Vi har inte övat hela låtarna. En snutt på varje bara för att kolla att vi kommer ihåg om det var nått speciellt vi skulle teckna, dansa eller sjunga. Vi har också övat lite på låtarna i julshowen. Några kommer vi smyga in på listan i morrn och liksom testa på publiken för att se om det funkar. Det är bra att göra så för då är det inte så mycket som är nytt när det väl är premiär. Fiffigt va? Några i förmiddagsgruppen skrev manus tillsammans i dag.

På eftermiddagen skrev några andra lite olika ”tack-prator” till sådana som har hjälpt oss, de ”tack-pratorna”ska också användas i julshowen. Det är mycket som ska planeras. Scenkläder vad behövs? Vem ska ha ? Vem ska fixa? Rekvisita – vem som ska fixa- var det ska köpas- när det ska fixas- när det ska köpas och en massa sådana där grejer. Det där håller vi på att planera upp för fullt samtidigt som vi övar på det som ska sjungas och dansas och pratas så därför blir det inga bilder från repet i dag. Vi har helt enkelt inte hunnit! Men i morrn då ska vi dokumentera vår show i Norrköping på Campus- det lovar vi!

Tidigare i veckan nådde vi ytterligare ett av våra små mål! Vi passerade den magiska gränsen på facebook med 1500 gillare! Tjoho! Dagen innan hade vi 1492 gillare och då skrev vi att vi hoppades att få över 1500 och poff dagen efter så hade vi det! Fräsigt! Vi gillart! Jättemycket!

Som sagt i morrn kommer det ett nytt blogginlägg och bilder-OM vi kommer ihåg kameran och hinner!

Ses snart igen då!