Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 21 OKTOBER- VI HAR SETT (OSS) PÅ FILM!

I dag har vi sett på film. Vi har varit provpublik för en film till en annan show det var skoj att få vara de första som fick se den och vi har också sett på film på oss själva. Det som vi filmade förra veckan hade Kerstins Pöjk klippt i hop och gjort till en liten info film om oss. Det var jätteroligt att se sig själv på film. Det var skojigt också. Några av oss busade riktigt mycket på filmen och ljög lite - det var skoj!

Vi har också spelat in små reklamfilmer för vår julshow de ska vi lägga ut på fejjan!

Snart släpper vi biljetterna- 1 november är det dax! Redan nu är det många som frågar efter biljetter- jätteroligt tycker vi! Vi har haft dubbelgrupp heldag idag. Det är alltid roligt att träffas hela gänget.

Vi har övat på det vi ska framföra på Välgörenhetsshowen som vi är med i på lördag här i Mjölby och vi har övat på nya låtarna till julshowen. Vi har fördelat roller, solistinsatser och andra arbetsuppgifter till julshowen. Alla arbetsuppgifter är lika viktiga oavsett vad man gör och om man gör det på scenen eller bakom scenen eller innan föreställningen börjar. Några av oss vill gärna sjunga solo andra vill inte alls sjunga solo. Någon vill ha en prat-roll och någon annan vill hellre vara entrévärd.

Det kändes bra i dag att fördela de olika arbetsuppgifterna, vi har blivit bra på att tala om vad vi vill och vad vi är trygga med. Vi är också duktiga på att utmana oss själva och testa på nya saker.

Vi har blivit ruggigt bra på att ta förändringar. Bara idag tex så ändrades saker hela tiden. Först skulle vi gå åt ena hållet och sedan skulle vi gå åt andra hållet. Sedan skulle vi dansa lite på det ena sättet och sedan testade vi lite andra danssteg, vi lärde oss en massa nya tecken i en låt som vi sedan inte skulle använda för att det blev snyggare om vi gjorde på ett annat sätt. Som sagt en massa förändringar. Snurrigt och lite irriterande men vi fick det att funka för att vi hjälptes åt. Precis så här snurrigt är det nästan alltid innan showen liksom "hamnar rätt" och "blir som den ska" det tar lite tid och några rep och det här var faktiskt första gemensamma julshowsrepet och med tanke på hur jäkla bra vi sjöng i en av låtarna- eller två förresten, den ena var lite vacker och finstämd och den andra var det ett jäkla hårdrocksös i så törs vi stolta sträcka på oss och säga- OH MY GOD - det här blir den bästa julshow vi har gjort! Den inte bara duger- den duger görsabra så det så!

1 november släpper vi biljetterna...missa inte det!

Bilden nedan är från förra årets julshow. Kolla snygg-ljuset som vi har- åh vad vi längtar! Nästa onsdag är vi komplediga för att vi ska jobba på lördag. Handledarna ska jobba ändå med sånt där "bakomarbete" inför showen, affischer, biljetter, göra reklamutskick och allt annat som måste göras!

Nu laddar vi för lördag!

Hejsomsvejsom!