Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

FREDAG 9 OKTOBER FRÄSIGT FREDAGSMYS I BIRGER JARLS HALLEN

Hur har Er vecka varit?

Vår har varit bra! Mycket bra och lite fräsig! Bra rep i onsdags och så idag så fick vi fredagsmysa tillsammans!

Vi avslutade veckan med ett litet turné-stopp i Skänninge idag, närmare bestämt i den nybyggda Birger Jarlshallen i Skänninge. Där hade det ordnats en dag för inbjudna gäster där hälsa och friskvård stod i fokus så det var väl passande och lite fräsigt att just VI med vårt nya "hälsotänk" var inbjudna att avsluta dagen.

Innan oss var det flera föreläsare som pratade om kost och motion och om en massa annat. Under tiden de höll på och föreläste så fikade vi. Mackorna var goda och kaffet smakade bra!

Det är lite fräsigt att vi numer bara kan sticka i väg så där en fredagseftermiddag.Vi tar på oss de orangea tröjorna och så hoppar vi på bussen från Vadstena buss och så drar vi. Så enkelt är det liksom- det är lite fräsigt! Kerstins Pöjk var redan på plats när vi kom dit! Vi är ett sammansvetsat gäng numer som ”bara gört” tillsammans.  Vi har bra personal, nä det där var en underdrift - bra- pyttsan -vi har fantastiskt bra OCH fräsig personal med oss och de ”bara gört” de också. De fixar och grejar, förskjuter arbetstid och allt vad det är för att de ska kunna följa med oss- det är fräsigt och precis så det ska vara.

Personalen är där för oss inte tvärtom!

I den nybyggda Birger Jarls Hallen var det fullt av publik- fräsigt! Vi sjöng, Pride, Vem vet, Alldeles Lagom, vi sjöng Opp och ner –visan och andra gamla godingar. Vi sjöng om Gamle Svarten och plötsligt dök han upp som en gästarti…nä vi menar HÄSTARTIST! Det var fräsigt och många skrattade och sjöng med det var fräsigt. Eva Backlund och Annelie gjorde succe´i dag - igen! I bussen på väg till Skänninge var det någon i gänget som sa om Handledar-Annelie  (som gör rollen som häst-arsle) att hon är det bästa arslet vi har ett riktigt prakt-arsle. Eva hon skötte sig fin-fint hon också- som alltid! Men tänk vilken fin komplimang att bli kallad ett prakt-arsel! Ja i vårt gäng är det en komplimang- fräsigt va! Eva en annan Eva, vår egna Mega-Super-Diva-Eva hon lyckades med bedriften att få busschauffören att köra henne ända hem till dörren- det var fräsigt! Försök med det den som kan!

Att se alla i publiken göra rörelser i Uh la la- det är fräsigt- på riktigt!

Att höra tystnaden- så tyst att man kan höra en knappnål falla när Maria läser texten till "Älska mej"- det är fräsigt och mycket berörande – på riktigt!

Vi lärde dem publiken tecknet för ”jävla kanin jävel” varför?! Jo vi tycker att det är lite fräsigt att kunna för om man behöver säga det någon gång men inte riktigt vågar då kan man liksom göra tecknet lite snabbt och då ser det ut som om man bara kliar sig lite i luggen. Fast det är klart om man inte har någon lugg…

Publiken ja, de ”sitt-dansade” med och sjöng och så gav de oss stående ovationer på slutet. Det känns fräsigt! När publiken gör så- då känner man att man duger på riktigt. Vi passade på att berätta för publiken vilka som är våra gästartister i år i julshowen. EN gästartist är vi särskilt glada över. Vi har önskat honom i många år- och ja, oh my god-så fräsigt det blir!

Kerstins Pöjk var med och kompade. Det är alltid fräsigt. Vi är så glada att han vill vara med oss. Det blir så bra och så fräsigt. Han bara gört. Spelar vad som helst!

Han är verkligen Världens Bästa Carlson!

Handledar-Ingela talade om för publiken att det förmodligen var första gången som hon var i en gymnastikhall utan att få underkänt!

Vi är mycket nöjda med dagen i dag! Det har på så många sätt varit en fräsig dag!

En annan sak som vi upplevde idag som kändes väldigt fräsig det var att vi kunde ändra på en färdtjänst tid.Vår tredje Eva hon hade en taxi beställde men då hade hon fått vänta länge. Men tack vare att det var rätt man på rätt plats, eller rätt man förresten, rätt kvinna var det och hon hette Marianne. Så löste det sig fint. När vi väntade tog vi som var kvar och höll sällskap en groupie- fräsigt va?!

Nu ska vi fredagsmysa- vi ses och hörs på onsdag igen!