Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

FLYGELN - ett steg närmre Globen!

I går var vi där. På Louis De Geer, i Norrköping. Ett steg närmre Globen.

Vi kom med buss- vi höll på att bli kvar eftersom bussen inte startade när vi skulle hem- men det är en annan historia! När vi kom dit var bandet redan på plats. Morgan vår tekniker hade riggat och fixat och vi fick göra scoundcheck - dvs testa ljudet. Solisterna sjöng igenom sina låtar och så fikade vi och sedan var det dax att på riktigt gå upp på scenen inför publik och vilken publik.

Flygeln har en STOR scen och det är en STOR lokal. Tänk om en sån lokal är full av publik- vad härligt det skulle kunna vara. Tänk om en sån lokal skulle vara full med folk som är publik och som dansar och sjunger med skrattar, klappar och gråter och klappar in extranummer efter extranummer. Tänk om...

Vi vet hur det känns. Vi vet hur det känns att stå på ens sån´där stor scen. Vi vet hur det känns när det är fullt med folk i publiken. Vi vet hur det känns när det är fullt med folk i publiken som dansar, sjunger, skrattar, klappar, gråter och klappar in extra nummer efter extra nummer.

Vi vet - för vi upplevde det i går.

I dag vill vi därför säga TACK till publiken! I går när vi tittade på er så tänkte vi- där står ni och duger!

Vi vill säga TACK till våran tekniker Morgan Juvheden på Fegges och Mattes.

Vi vill säga TACK till Värsta Bästa Bandet. Anders Hildeskog, Mattias Andersson, Johan Bergstrand, Mathias Brandin Beltramo och så Kerstins Pöjk Robin Carlson.

Vi säger också TACK till personalen på Louis De Geer för den fina service och världens största mackor.

Busschaffören från Vadstena buss- han får också ett tack!

Killen i bärgningsbilen som kom och hjälpte våran busschaufför att starta bussen som batteriet hade tagit slut i säger vi också tack till. Vilket litet äventyr så där på kvällskvisten och lite passande på nått sätt.

Passande?! Hur kan det vara passande?! Jo, alltså, batteriet i bussen var slut och vi var också ganska "urladdade" efter föreställningen. 45 min fick vi vänta ungefär. Någon blev orolig och trodde aldrig vi skulle komma vidare till MC Donalds där vi skulle stanna på hemvägen. Någon annan vrålade- tjoho - då får vi bo på hotell- någon svarade- nä det får vi inte det går pendel- vi kommer få åka den. Någon annan utbrast- vi ringer alla taxibilar som finns i Norrköping, för det kan vara roligt för dem att få se lite av Mjölby. Ja svarade någon - då får de se potatisen. Några andra hade springtävling. Några andra spelade spel på sina telefoner. Någon passade på att fulsova lite.

Men nått hotell blev det inte- inga taxibilar heller däremot blev det mat på "Donken" på vägen hem precis som vi hade bestämt. Alla blev mätta, nöjda och glada och alla kom hem till Mjölby, Boxholm och Vadstena om än lite senare än vad vi hade tänkt oss. Slutet gott allting gott och mat från Donken är alltid gott!


Bilden är tagen av våran trummis- kolla där står vi och publiken och duger- precis sådana som vi är!