Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 16 SEPTEMBER - KAFFESPILL OCH LITE TILL

Förra veckan var vi lediga- så i dag var vi lite extra sugna på att köra i gång igen. I dag har vi övat lite texter, vi har känt lite grann på en ny låt, en engelsk låt som vi hoppas att vi får använda. Vaddå hoppas?

Ja just den här låten vet vi inte om vi kommer få använda för det här giget hänger liksom lite i luften- det är inte klart om det blir av än.

Gig? Vad är det? Ja alltså när vi gör en show så kallas det för "gig"- varför vet vi inte det bara är så, liksom, det är väl ett sånt där ”bransch-uttryck.” Gig = show = uppträde = görsköj!

Hur det går till när vi får ett gig? Jo det ringer en arrangör dvs någon som vill att vi ska uppträda, showa, någonstans. De berättar vad de vill att vi ska göra. Hur dags vi ska showa, vilka som sitter i publiken.

Vi berättar vad vi behöver för att kunna göra ”giget” alltså vad vi kostar, att vi kommer åka buss, vad vi behöver, ramper till scenen, att vi vill fika eller mat beroende på hur länge vi ska showa, vilka allergier som finns. OM vi kommer överens om allt det där, då bokar vi in in det ”giget”. Ibland tar det lite tid att komma överens. Den som ringde och frågade om vi kan komma och showa kanske inte får bestämma vad det får kosta och det kan ju kosta lite olika beroende på om det är ett litet eller stort gig. Ett litet gig kan det tex vara på ett äldreboende eller ett stort som nästa gig vi ska göra ett  riktigt stort i Norrköping på Louis De Geer hallen där i deras stora konsertlokal förr 600 personer. Så ibland hänger det lite i luften innan det liksom blir bestämt på riktigt. Ja så går det till när vi bokar in ett gig.

Hur det går till när vi övar- ja det har vi skrivit om så många gånger förut. Vi tränar texter och danssteg, vi sjunger, vi dansar, vi skrattar pratar och fikar. Fika ja det är viktigt! Mycket viktigt! Vet ni i dag hade vi nog en osynlig liten Dagny på besök hos oss när vi fikade för här och där var det lite spill!

Nu är det slut för i dag! Nästa vecka är det dubbelgrupp på förmiddagen på onsdagen och på torsdagen drar vi i väg på turné!