Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 19 AUGUSTI 2015- NYSTART!

Äntligen onsdag igen. Inte vilken onsdag som helst, i dag var det nystarts-onsdag. Ny termin, nya deltagare, nya utmaningar, ny pizza-beställning.

I dag hade vi planerat att ha kick-off. Dubbelgrupp, heldag. Det är bra tycker vi att ha det i bland. Det är lite gött att träffas allihopa och det är lite gött att äta pizza. Pizza hade vi också önskat. Det är liksom så vi jobbar i KanDeKanVi- vi önskar det som ska hända både på och bakom scenen. I dag tex har vi önskat nya saker till kommande onsdagar och till kommande shower. Vi har också arbetat med de önskningar som vi gjorde innan sommaren, som pizzan och kick-off för att nämna ett exempel. Vi har också börjat jobba med två nya låtar från vår önske-låtslista. Bra låtar. En med lite drag i och en som vi ska teckentolka.

Vi har också kommit överens om en utmaning. En riktigt bra utmaning. Det kommer inte att bli lätt men vi tänker att vi bara gört. Vi fixart tillsammans! Utmaningen består i att vi på onsdagarna ska tänka lite mer på vad vi äter och att vi ska röra oss lite mer. En riktig friskvårdsutmaning helt enkelt. Vi har kommit överens om att inte ta med läsk, godis, eller kakor eller bullar eller andra sötsaker- inte ens tårta på onsdagarna när vi har repetitioner. Som sagt det kommer inte vara lätt. Både Ingela och Annelie våra handledare erkände att de kommer sakna sin "smyg-choklad" som de brukar ha i väskorna och smyga in i truten när de tror att vi i gänget inte ser. Men vi har sett dem och vi ska hålla ögonen på dem nu under hösten så de inte smygkäkar nått på onsdagarna.

En ny stjärna var med och hälsade på idag. Simon, välkommen säger vi, hoppas att du ska trivas. Vi hade en annan ny nyfiken Malin från Linköping som var hos oss och gjorde studiebesök i dag. Ännu en ny nyfiken kommer nästa veckan och hälsar på.

En av våra stjärnor har valt att ta en paus i höst. Välkommen tillbaka säger vi till Evy när du har pausat färdigt.

Oscar har valt att lämna in t-shirten och tacka för sig. Det här var inte hans grej och nu vill han göra andra saker. Han höll ett så fint tal till oss alla. Så vi säger TACK till Oscar för den här tiden och lycka till!

Vår största favoritstjärna Kerstins Pöjk, Robin Carlson han hade i dag med sig ett mycket gammalt foto på sig själv och våran Stina. Fantastiskt roligt att se!

Hösten kommer att bli spännande. Förutom utamaningen så ska vi åka runt och showa på lite olika ställen. Två gånger ska vi till Norrköping och showa bara det liksom. Vi kommer att göra en jubileumsshow i Parkhallen - mer info kommer- vi lovar! Filmprojektet ligger fortfarande i sin linda- men det kommer att bli av- vi vet inte riktigt hur än men det ska vi fundera ut.

Det är det som är bra med grejer som är lite krångliga att man kan fundera på dem en stund för att komma på nått bättre liksom. Som med kaffekorten. Det var en nyhet vi gick igenom idag. I stället för att ta med sig lite pengar varje gång till kaffe eller the som vi fikar tillsammans på så har vi numer kaffe/the kort. Man betalar 100 kr till handledarna och får ett kort och så gäller det hela terminen.

Bra va? Det var en i vårat gäng som kom på den idén för hon tyckte det var så krångligt att komma i håg lite pengar varje onsdag. Det var liksom lättare att ta med mycket pengar på en gång.

Ja, nya dansteg har vi också provat i dag. Ja man kan säga att vi har hunnit med lite av allt i dag tillochmed slänga i hop en ny massage-berättelse. Den här gången handlar den om en gubbe. Den funkade. Vi dikterade och Ingela skrev på datorn och sedan provkörde vi den och trot eller ej. Fast vi slängde i hop den på en kvart så funkade den utmärkt. Varför ska man krångla till saker?!

Nu kommer vi sova gott i natt för det tar på krafterna att hålla i gång en hel dag och dessutom gå en promenad tillsammans.

Vi ses och hörs om en vecka tills dess tänker vi stå här och duga precis sådana som vi är.