Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 3 JUNI - ETT NÄSTAN HELT VANLIGT REP

I dag är det en vecka sedan vi genrepade. I morrn är det alltså en vecka sedan vi hade premiär på HUJEDAMEJ. Vad fort dagarna går. Dagarna som blir veckor. I dag var det som vanligt två grupper, en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Båda gruperna har vi utvärderat det vi gjorde förra veckan. Vad tyckte vi var bra med projektet, vad är vi nöjda med och vad vill vi förbättre och sånna grejer. Vi har inte bara pratat utan även lyssnat på radiointervjuerna som gjordes då av P4 Östergötland. Vi tycker att vi skötte oss bra. Eller vi och vi. Vi andra tycker att Julianna och Therese F som pratade mest skötte sig bra.Det är lite spännande och läskigt att lyssna på sig själv så där i efterhand. Man kommer liksom inte riktigt i håg vad man har sagt eller vilka frågor man fick.

Ja det var det ovanliga med dagens rep. Annars så var det som vanligt. Vi lärde oss lite nytt och tränade på sånt som är gammalt som vi ska sjunga och showa med i Ödeshög nästa vecka när det är dax för vårens sista turnéstopp innan vi tar sommaruppehåll.

Lite ovanligt var det också att förmiddagsgruppen fick välja vilka låtar som skulle med på låtlistan till Ödeshög. I förmiddagsgruppen hittade vi också fyra aktörer som ska dramatisera en ny låt. Fränt att vi liksom bara på mindre än 10 minuter kör in en ny låt med steg och hela midevitten och så poff har vi ett nytt nummer i showen. Snacka om "BARA GÖRT" på riktigt!

Som vanligt hade vi skoj i dag när vi sågs. Som vanligt fikade vi. Kaffepausen får man inte glömma den är viktig minsann! Andra saker som är viktiga är att ha rätt bokstav på rätt plats. Annars kan det gå åt pipsvängen som Ronja skulle ha sagt.

I dag gick det åt pipsvängen lite grann fast det blev fel så blev det rätt så roligt för i dag när handledar-Ingela läste blogginlägget från förra veckan så sa hon fel. Ett "I" blev ett "A" och en mening fick då en helt annan betydelse. Vi skratta så vi tjöt på eftermiddagen för det var då det blev så fel så fel...

Vilken mening det var...hmmm undra om vi törs skriva det här. Det är lite fräckt! Okej då vi gört:

KÄNSLIGA LÄSARE VARNAS HÄRMED Å DET BESTÄMDASTE OCH BÖR NU SLUTA LÄSA:

PASS PÅ:

Emil Pippi rumpnissar... byt ut ett I mot ett A får ni ser vad det blir...hi hi hi hi!

Vi ses igen om en vecka! Då ere show i Ödeshög på tisdag och sommaravslutning på onsdag.