Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

TORSDAG 28 MAJ PREMIÄR APPLÅDER OCH MUSIKQUIZ

Hujedamej då var den här dagen vi har väntat på så länge. Premiärdagen. Allt gick bra. Det kom en massa härliga små barn. Vår publik den här gången var barn i olika åldrar från några förskolor här i Mjölby. Några av barnen var utklädda till Pippi och Emil, Madicken, Lotta på Bråkmakargatan och Ida. De sjöng med och klappade och skrattade och det blev så där härligt som det bara kan bli när man gör något riktigt bra tillsammans.

Vi passade på att fira förskolans dag i dag också när vi liksom ändå var i farten.

På eftermiddagen var det inbjudna gäster från kommunens dagliga verksamheter och boenden. Då var det inte riktigt lika många i publiken men det gjorde ingenting- det var drag på dem också!

Några av oss blev intervjuade i radion. För Julianna var det första gången, Therese hon har varit med förr. Vi fick frågor om hur det kändes och vad vi tyckte om föreställningen. Även Calle som både kan spela trummor och spela olika roller, han som spelade Birk i en scen var med och pratade i radion och så Lena Lind som jobbar på Kungshöga och och vår Handledar-Ingela.

De förklarade hur och varför vi har gjort det här. Ett enkelt svar på den frågan är såklart för att vi kan! Det längre svaret kan ni lyssna på om ni går in på vår facebooksida. Där finns det en länk till P4 Östergötland och Programmet Förmiddag som vi var med i.

Det var en lång väntan mellan föreställningarna, även i dag åt vi mat tillsammans på Kungshöga. I dag var det Biff Stroganoff, fint som kattskit i vällingen som Linus-Ida i Madicken skulle ha sagt.

Ja nu när allt är slut känns det så där lite vemodigt som det alltid gör när föreställningarna är över. Lite sorgset på något sätt. Men ändå härligt att allt gick så bra och att det var så roligt och så är vi trötta såklart det vore väl konstigt annars eftersom vi har varit "i gasen" i två dagar. Nästa vecka är det vanligt rep. En grupp på förmiddagen och en grupp på eftermiddagen. Då ska vi repa till vår sista turné utflykt för våren. Vi ska åka till Ödeshögs Folkets Park den 9 juni och sjunga och showa på eftermiddagen. Vi tar med oss Kerstins Pöjk så får han spela gitarr och kompa oss för det gör han så bra! Efter den utflykten har vi bara en träff kvar innan vi tar ett sommaruppehåll. Det kommer vi behöva för i höst ska vi göra en massa roliga grejer. Filminspelning bland annat och så är det vårt jubileumsår- det har vi inte glömt.

Vi vill avsluta det här blogginlägget med att säga T A C K till alla fantastiska elever som har jobbat tillsammans med oss i det här projektet. Ni bara står där och gört och Ni duger som Ni är.

TACK Lena Lind för ett fint samarbete.

Tack Teknik-Morgan från Fegges och Mattes.

Tack Kerstins Pöjk Robin Carlson.

Tack till vaktmästar-Jocke för att du alltid hjälper oss med allt som vi behöver.

Tack till rektor Frida och Per på Kungshöga för att vi får vara hos Er och repa varje onsdag. Tack till Caffis Bettan och Sandra mfl för fin service.

Har vi glömt någon nu så är det inte meningen men det är svårt att komma i håg alla fina människor som gör det där lilla extra för andra människor. Människor som har fattat det där med "bara gört:et" och att vilja är att kunna!

Här får Ni alla en av alla de kramar som finns i världen!