Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 27 MAJ SOLSKEN, FLÄSKPANNKAKA OCH GENREP

Vilken fantastisk dag vi har haft i dag!
Vet Ni i morrn kommer radion och ska direktsända från föreställningen- fräsigt va? De ringde och sa det precis när vi var på väg hem idag. Men nu började vi i fel ände. Vi började blogga om slutet på dagen. Vi tar det i från början i stället. I dag sågs vi igen alla handledare, lärar, elever och KanDeKanViare. Tekniker Morgan var också på plats och alla scenarbetare. Trots att vi var lediga förra veckan så hade alla kolla på vem som skulle göra vad och när. Vi repade igenom föreställningen en gång först utan teknik eftersom Morgan höll på att fixa och greja och plocka upp och allt sånt där som måste göras. Det första genomdraget gick bra. Handledar-Ingela tyckte att det "haltade" lite här och var. Hon menade att det var lite för långa glapp emellan en del låtar. Det behövdes liksom tightas till . Vi gick igenom de förändringar vi behövde göra- så körde vi i gång igen. Den andra gången repade vi med teknik, med handmickar och headset, bandet spelar otroligt bra och det är riktigt gött när trummisen som också spelar Birk i en scen svänger loss när det ska rapas nä inte rapas utan rapas...fattar ni...pratsjunga alltså i Karlsson på taket låten.

Men tänker ni det är väl ingen rap i Karlsson på taket låten? Jo nu är det en rap där och den är grym. Vilka duktiga elever det finns på Kungshöga det sjunger och spelar och agerar. De bara gört liksom- som vi- och de gört tillsammans med oss och det är ju det som hela det här projektet har gått ut på. Att skapa tillsammans. Elever och KanDeKanViare alla vi har olika funktionsmöjligheter vi är bra på olika saker och det har vi tagit tillvara på. Det har varit och är fantastiskt roligt och det blir så bra så bra. Det finns alltid saker man kommer på att man skulle kunna göra si eller så i stället. Det enda vi har kommit på med den här föreställningen är att vi borde såklart ha haft en kvällsföreställning och spelat den för "alla".

Är den inte för alla? Jo det kan man säga. Vi ska spela den för både förskolebarn som är inbjudna och för andra som jobbar inom daglig verksamhet eller bor på något boende här i Mjölby. Det kommer också ett studiebesök från Söderköping och tittar. Men det är inte för allmänheten på så sätt att vi har sålt biljetter och annonserat och affischerat såsom vi brukar. Så det här är en exklusivföreställning kan man säga.

Vilken föreställning det är sen! Emil, Ronja, Pippi och Pippis pappa det är några av karaktärerna som publiken kommer att få möta.

Vi på scenen vi kommer att få möta en reporter från Radio Östergötland som kommer att livesända delar av föreställningen i morgon. Några av oss deltagare kommer att bli intervjuade det blir grejer det. Vi har ju inte varit med i radio på jättelänge nu inte sedan i vintras så det är väl liksom lite på tiden tycker vi.

Det ska bli kul också och se om det kommer någon tidning och skriver om oss. Det var också ett tag sedan. Vi har gjort som man ska när man gör föreställning. Skickat pressmeddelande och sånt där vi får väl se om de dyker upp. Oavsett om det kommer eller ej så är vi oerhört glada och stolta över det här projektet som vi jobbat fram tillsammans med eleverna! Som sagt i morrn är det premiär dagen i dag har varit fantastisk vi har inte bara repat i hop vi har fikat och ätiti fläskpannkaka också fantastiskt gott. Nu återstår bara att vila oss i form tills i morrn. Två föreställningar är det en kl 10.00 och en kl 14.00. Hujedamej så bra det blir i morrn!


Bilder från repetitionen hittar ni på vår facebook sida. Gå in och gilla den för det gillar vi!