Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 13 maj 2015 Sjungit, skrattat & fikat

I dag har vi repeterat i helgrupp. Alla var med både för och eftermiddagsgruppen. Åsså alla elever.

Vi har övat igenom hela föreställningen Hujedamej. Vi har ätit lunch tillsammans. Alla hade lite olika för i dag hade vi med oss matsäck. Någon hade sallad, en annan hade tunnbrödsrulle, någon hade potatissallad och rostbiff, någon hade smörgåstårta och så hade en med sig en äggmacka. Några åkte i väg till Eat och käkade. Så passande för Eat på engelska betyder äta på svenska.

Just det någon hade pastasallad med skinka och kycklingsallad också.

Idag var vi i källaren och repeterade för aulan var upptagen. I källaren finns det en liten scen så den använde vi. Många elever kom och kollade. Det kändes bra för oss. Några elever som är med och sjunger verkade tycka att det var lite läskigt när kompisar stod och tittade på. Vi är lite mer vana vi har ju gjort det här några gånger.  Vi tyckte att det var roligt att få  lite på publik. Även om det inte var på riktigt  idag så är det ändå bra för man liksom skärper till sig lite mer. De lyssanar på oss när vi sjunger och då klämmer vi i lite mer och liksom gör det lite bättre.  Vi tycker att vi känner oss förberedda nu inför premiären den 28 maj. Vi har övat mycket och känner att vi har koll på det.

I dag kom handledar-Ingela och hälsade på. Hon är sjukskriven men hoppas att hon snart kan börja jobba.  Hon tyckte att vi var jättebra och att vi hade övat tokduktigt och verkade ha koll på allting. Vi såg att hon blev lite rörd när vi sjöng Vargasången. Hon fick en liten tår i ögat faktiskt.

Världens Bästa Praktikant- Anna hade bakat kakor till oss idag. Mumisga kladdkaksdrömmar. Ruskigt goda!

Malin tyckte att det här var den bästa dagen som hon hade varit med om.

Nästa vecka är det uppehåll då ska vi vara lite lediga eftersom vi har varit i väg och turnerat flera gånger i vår.

Idag gjorde vi något för första gången. Vi skrev det här blogginlägget tillsammans! Fränt va?

Vi ska också göra något annat tillsammans för första gången. Vi ska gå på  AFTER WORK!

Det ska bli fränt. Här i Mjölby finns en krog som heter BiZ dit ska vi gå när vi har jobbat klart för i dag.

Så nu hoppas vi att klockan blir 15.00 snart - så vi får åka hem sa Oscar som inte ska följa med på Biz. Fast han var ju på Eat och åt i dag.

Hej hopp gummiplopp äsch det vart fånigt- snopp ska det va! Hej hopp gummisnopp nu går vi på AW!