Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 6 maj - Heldagsrep med bf-elever

Precis så som överskriften säger så var det en heldag tillsammans med elever från barn- och frititdsprogrammet på Kungshögaskolan. Eleverna går i ettan tvåan och trean på gymnasiet. Tillsammans med oss blir vi ungefär hmmm ja JÄTTEMÅNGA. Å det är jätteroligt!

Vi startade med lite information om hur dagen skulle se ut på ett ungefär.. Man vet ju aldrig om det blir som man tänkt..

I alla fall så ägnade vi förmiddagen till att sjunga igenom alla låtarna tillsammans med "Kapellmästaren Kerstins pöjk Robin Carlson" och Husbandet. Det var första gången som vi fick höra vårt Kungshögahusband, och förstås då även sjunga tillsammans med dem. Det gick bra, oförskämt bra till och med. När vi sjungit alla låtarna, så fikade vi. Kaffe o smörgås. Å så sjöng vi alla låtarna en gång till.

Kapellmästaren var sedan upptagen på annat håll och då passade vi andra på att stå och gå av och på.. Ja sånt som vi lärt oss är bra att öva på

Lite rast, mat och frisk luft var sedan ett måste. Det är lite arbetssamt att stå o gå och sjunga så mycket.

Det här med gå på scenen och av scenen vid rätt tillfälle och att göra det snabbt och helst även tyst är inte så lätt som man kan tro. Därför ägnade vi även eftermiddagen åt detta. Vi sjöng också. Och övade på dramatiserade scener ur Astrids sagovärld. Gjorde lite fel gjorde om, gjorde rätt.. Det är bra att göra lite fel när vi övar för då gör man dem inte när det är dags för show.


Tackar och bockar för en riktigt bra repdag. ses nästa vecka igen