Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 1 APRIL- AV BLOMMOR OCH BLAD BLIR MAN GLAD

Ännu en onsdag. Veckorna och månaderna bara rasar i väg. Tänk det är redan april. Det känns som att det var nyss vi drog i gång vårterminen och nu är det redan 1 april. I dag kunde vi skymta solen lite. Lite försiktigt så där bakom molnen kikade den fram lite grann nästan som att den är lite blyg tyckte någon.

Vi fick lite vårkänslor så vi har tillverkat en massa härliga vårblommor i olika färger och former och material. Vi gjorde det tillsammans med några av elever på Kungshögaskolan som är med i vårt Hujedamej-projekt. Jacob och Calle heter de. Mycket trevliga pojkar. Hjälpsamma och rara. På eftermiddagen så fick några i gänget hjälp av några andra elever att hitta rätt och då började vi spontant prata om vilken härlig stämmning det är på Kungshöga hur välkomna vi känner oss. Trevliga elever och personal och det är inget aprilskämt. Vi menar det på riktigt! En del andra aprilskämt blev det några små lurendrejerier både på förmiddagen och eftermiddagen. Det hör liksom till den här dagen. Blommorna som vi tillverkade de ska användas i en sång. Gissa vilken?!

Det känns mycket roligt att vara i gång med det här projektet tillsammans med eleverna. Det är mycket att greja med. Vi har pratat om scenkläder vad som behövs vem som ska fixa, hur det ska fixas och om vad vi behöver mer för rekvisita. Vi har också pratat om helt andra saker som lite om kommande gig som vi ska göra. Sådant som redan ligger bokat och sådant vi önskar att få göra. Närmast i tiden är Ringarum inplanerat eller egentligen är det invigningen på Navet som är först. Det ska bli skoj både Navet och Ringarum. Vi fick titta på inbjudan i dag till Ringarum det är fräsigt att se sig själva på en affisch.

När vi läste bloggen och tittade på facebooksidan (som vi alltid gör varje gång vi ses eftersom inte alla har tillgång till dator hemma) Så läste vi inlägg som människor i publiken har skrivit till oss efter att vi var på Konsert & Kongress.

De som har skrivit om glädjen vi ger och att det tycker att vi är bra och proffsiga. Det är kul att höra.

Vi blir såklart jätteglada och stolta när folk tycker att vi är bra och att det vi gör är bra!

Ingela och Annelie berättade också för oss hur stolta de är över att få jobba med oss. Hur mycket som har hänt på de här fem åren. Hur vi OCH de har utvecklats. Att de lär oss saker och att vi varje vecka lär dem saker.

Idag var det en "ny nyfiken" med och hälsade på. En riktigt nying som tar studenten i sommar och som sedan ska börja jobba i dagligverksamhet och därför gjorde lite praktik och kollade in läget hos oss på vårt jobb. För det är ju ett jobb. Även om vi förösker påminna oss själva om det gång på gång så glöms det bort i bland. Att KanDeKanVi är ett jobb precis som på de andra dagliga verksamheterna. Tänk vilket fantatiskt jobb vi har att vi får lära och lära ut och under tiden skratta, kramas och drick kaffe. Fantastiskt och det, det är inte heller nått aprilskämt!