Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 25 MARS -TRÖTTMÖSSOR, GAPFLABB OCH KLADDKAKEMUFFINS

Så var det onsdag igen! I dag var vi lite trötta och slitna efter gårdagens succéshow på Konsert & Kongress i Linköping. Det var en härlig kväll på många sätt. Det var första gången som vi showade så här sent och vi var lite osäkra på hur det skulle gå, skulle vi bli trötta? Hur sent skulle det bli? Skulle man orka upp dagen efter? Vad skulle publiken tycka?

Ja, vi visste att det skulle showas ganska sent att vi skulle börja vid 21.00 när vi egentligen brukar sluta när vi har kört julshower och andra egna shower. Men att det skulle bli så här sent det visste vi inte. Middagen som vi skulle showa på blev lite försenad, sedan blev den ännu mer försenad och ÄNNU mer försenad. Vi väntade och väntade och väntade. Under tiden dansade Anders & Annelie. Eva S övade på att gå snabbt fram och tillbaka i korridoren på Konsert & Kongress och för säkerhetsskull så provgick hon en sväng under pågående middag också.

Ingela fick massage av Annie. Annie passade också på att kurtisera en av vakterna. Vi blev intervjuvade vi fikade och umgicks. Det blev lite långtråkigt att vänta så här länge. Men det funkade. Simon i gänget tyckte det blev lite jobbigt med tålamodet och vi var många som höll med. Men det var liksom inget att göra nått åt middagen var sen så enkelt var det med det. Strax efter 22.00 fick vi gå på scenen alltså en hel timme senare än vad vi trott. Men den timmen laddades det upp så till den milda grad. Vi var supertaggade när vi gick upp på scenen.

Vi gjorde en kanon-show. Vi blev glatt överraskade när publiken hoppade upp och började dansa framför scenen som om vi vore värsta rock-bandet det kändes fränt. Nä det kändes JÄTTEFRÄNT! Pirrigt och nervöst tyckte Malin en av våra nyaste stjärnor men mest JÄTTEFRÄNT!

Värsta Bästa Bandet var med och så vår egen tekniker Morgan såklart. Vilket gäng vi är. De spelar vi sjunger Morgan rattar ljudet och det blir så bra så! Vi hängde lite med bandet i deras loge tjötade lite och busade lite det måste man också göra!

Publiken var mycket nöjd och vi är mycket nöjda vi gjorde vårt allra bästa och hade en kanon kväll tillsammans både på scenen och bakom.

Dagen efter ramlade vi in på Kungshöga. Trötta men glada och nöjda över att vi gjort en bra show tillsammans. Eftersom vi inte har provat det här med sena shower så utvärderade vi, dvs vi pratade om hur vi tyckte det hade gått. För i KanDeKanVi är det inte det viktiga vad handledarna tycker eller andra som jobbar med oss på boenden och arbetsställen tycker om att vi showar sent utan vad VI tycker.

Ingela & Annelie frågade oss därför hur det kändes att showa sent och hur vi tyckte att showen hade gått vad som hade varit bra och vad som hade varit dåligt och slutligen frågade de om vi ska tacka ja eller nej om vi får frågan att göra fler sena shower. Så här svarade vi:

Det var jättebra!

Skitbra!

Ös på publiken!

Tråkigt med lång väntan.

Jobbigt med tålamodet.

Roligt att de dansa framför scenen!

Alla tyckte att vi absolut ska tacka ja om vi får frågan igen till att showa sent.


När vi hade pratat om det här så var det dax att ta tag i dagens övningar. Det höll på att gå åt pipsvängen för återigen så strulade vår dator och den som skulle komma och titta på den han kom aldrig. Till slut lyckades vi få det att NÄSTAN funka i alla fall så mycket så att vi kunde göra det vi hade planerat.

Vi tittade på lite olika filmklipp från Ronja Rövardotter bland annat och sedan spelade vi upp samma scener fast på vårt eget sätt. Jessica var Ronja både på förmiddagen och eftermiddagen fast det var inte samma Jessica - vi har två Jessicor i gänget. Några andra var rumpnissar. Den här scenen ska vi ha med i vårt projekt som vi gör med eleverna.

Vi fikade och fick smaka Annas goda kladdkaksmuffins. Vi önskade låtar till andra shower 18 april ska vi till Ringarum- det är en sån där show dit alla är välkomna!

När vi önskade låtar fick vi alla möjliga fantastiska förslag förslag som fick oss alla på eftermiddagen att bryta i hop och gapflabba. Det skrattades så tårarna rann. Vi skrattar nog så mycket för att vi är trötta sa någon och då svarade en annan då borde man vara tröttare oftare om det är så här roligt!

Vi ses igen nästa vecka!