Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 18 MARS HUJEDAMEJ II - SÅ BRA DET BLIR

I dag gick startskottet för vårt nyaste projekt. Ett Astrid Lindgren projekt som vi ska göra tillsammans med BF-eleverna på Kungshöga skolan. I dag träffades vi för första gången. Det var lite pirrig och väldigt läckert på nått sätt. Vi var lite nervösa och pirriga och vi tror att några av eleverna kände likadant. Vi ska ju jobba med Astrid Lindgren och intergrering. I projketbeskrivningen står det så här:

Målet är att tillsammans med KanDeKanVi och elever på Kungshöga skolan spela en föreställning riktad mot förskolebarn. Syftet är att skapa intergration mellan elever och deltagare i KanDeKanVi. Öppna upp för förståelsen för och med personer med funktionsnedsättningar. Arbeta gränsöverskridande mellan barn, vuxna och ungdomar i Mjölby kommun. Samverkan mellan KanDeKanVi och elever utifrån elevernas läroplan och kursplan och deltagarna i KanDeKanVis förmågor och förutsättningar.

Visst låter det lite krångligt? Vi kom på att man kan sammanfatta det och göra det lite mer lättläst och lättfattat. Då skriver man så här: G Ö R S K Ö J !

För görsköj kommer det att bli. Vi kändet redan i dag även om det var lite pirrigt. Först satt vi på varsitt håll, så där liksom på varsinn kant. Gluttade lite på varann och undrade vad det var för "gökar". När det sedan var dax att gå upp på scenen och börja repa tillsammans så stod vi liksom i två lag. Eleverna på ena sidan och vi i KanDeKanVi på den andra. Det fick vara så under nästan hela tiden som vi repade igenom ett gäng låtar som vi ska ha med i projektet.

Vad vi ska göra mer? Jo Eleverna har redan förberett en del på sitt håll lite dramatiseringar mm och vi har förberett på vårt håll övat låtar och så ska vi nu under några veckor repa lite tillsammans och lite var för sig, lite hullerombuller liksom. Vi ska vara med dem och göra rekvisita och scenografi och de ska vara med oss. Det kommer bli så bra så! Vi säger som PIPPI sa- det här har jag aldrig gjort så det klarar jag säkert! Vi testade lite låtar. Marcus en elev läste lite texter. Någon annan elev skulle fundera på det där med att sjunga solo. Vem vet kanske blir det lite koreografi också. Vi vet inte riktigt än för vi har ju precis börjat med det här. Det kan bli precis hur bra som helst. En elev tog lite kort i dag och andra var med och sjöng.

Mot slutet av repet så hände det grejer. Vi liksom blandade upp oss och ställde oss lite huller om buller. Elever och KanDeKanViare olika varandra men ändå lika bra och det är lika bra att vi vänjer oss vid att blanda upp oss lite så där. Det blir liksom roligare då. Inte vi och dem utan bara VI. Vi- tillsammans! Vi har tidigare bloggat om att det här är ett intergrerings-projekt mellan olika människori vår kommun, i dag tog vi första steget tillsammans.

Ja, det händer mycket nu. Flera nya förfrågningar på shower en som handlar om hösten 2016- fräsigt. Det är ju jättelångt dit. En show till i Norrköping har vi fått förfrågan om. En i gänget sa glatt att: -Ja Norrköping är ju ännu närmare Globen. Så sant som det är sagt! Ja hujedamej vilken bra dag det här har varit!