Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 11 MARS VÅRSOL OCH SOMMARSÅNGER

Visst är det så att vissa sånger passar bättre vid vissa tillfällen?

Ja må du leva till exempel är en sån där bra sång att sjunga när någon fyller år. Men den blir kankse konstig att sjunga när Sverige har vunnit fotbolls VM. Då brukar man sjunga Nationalsången. Den kan däremot bli lite konstig att sjunga på någons kalas tänker jag.

I dag har vi sjungit en massa härliga sånger och några av dem känns som sommarsånger. En del av dem heter tillochmed någonting med "sommar" i. Pippis Sommarsång tex eller Idas sommarvisa. Idas sommarvisa har vi tränat som tusan på att sjunga med händerna i i dag. Japp vi har sjungit med händerna. Ni kanke tror vi är tokiga men man kan det. Man kan använda tecken som stöd och det har vi gjort. Tack vare att Sam-Peter i vårt gäng kunde den. Han lärde förmiddagsgruppen att teckna den - fast han inte ens var där. Fräsigt va? Hur det gick till. Jo handledarIngela hade filmat honom och så tittade vi på hur han gör och så gjorde vi likadant. Flera flera gånger och till slut satt det! Eftermiddagsgruppen behövde inte titta på på Sam-Peter på film för då var han där livs levande. Det är så skoj att vi äntligen har hittat bra verktyg för att lära oss låtar med tecken.

Vi använder appen i telefonerna, vi använder Praktikant-Anna som lär sig låtarna och sedan lär oss och vi lär oss av varandra. Tänk så bra det blir när man hjälps åt! Några av eleverna som vi ska jobba tillsammans med i vårt nya projekt var inne och smygtittade lite på oss idag. Det känns spännande att få dra i gång det här tycker vi. Det kommer att hända en massa andra roliga grejer under hela 2015 det vet vi också- inte riktigt vad som ska hända men att det kommer att hända. Vi ska till Louis De Geer i Norrköping i höst bland annat.

Nu i vår är snart turnéplanen full. Vi ska till Ringarum, Linköping uppträda i Mjölby två gånger och ja ni ser ju själva. Det rullar på!

Vi har inte bara sjungit i dag. Vi har pratat också, om det ena och det andra. Vi har fikat och kramats och skrattat- Precis som vanligt alltså!

Nästa vecka har vi dubbelgrupp på förmiddagen. Då ska vi repa show.

See you then- som Evy skulle ha sagt. Hon har pratat engelska halva eftermiddagen. Eva däremot fick oss alla att börja gapskratta när hon sjöng Vargasången som Ronja Rövardotters mamma Loviz sjunger.

-Ungen min sover aldrig! Det ska egentligen vara: -Ungen min får du aldrig. Men vi tänker att det säkert finns trötta mammor som sjunger precis så som Eva sjöng, när bebisen har varit vaken hela natten och skrikit.

-Ungen min sover aldrig!

Tänk så tokigt det kan bli men ändå så bra på nått sätt!

Nu ska vi snart sova så det blir onsdag igen- vi längtar redan!