Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

10 december - nu är det hiskeligt nära!

Sista repet innan vi intar scenen i Parkhallen. Biljetterna har sålt som smör i solsken. I dag var alla scenarbetare med och repeterade tillsammans med oss. Förresten har du köpt biljett till nästa vecka? Grattis i så fall! Om du inte har- skyll dej själv! Det finns inte så många kvar nu. Åter till scenarbetarna. Vilket gäng de är scenarbetare- helt underbara- de bara gört- ser till att vi kommer av och på scenen i rätt låtar och med rätt kläder. Inget är krångligt eller besvärligt. De fixar och trixar och allt blir så bra så!Det är tryggt och gott de känner oss och vi känner dem.

De sjunger med och de är med och dansar. Värsta Bästa gänget är de. På tal om värsta bästa ja, Anders Hildeskog trummisen i Värsta Bästa Bandet som kompar oss nästa vecka, han kom förbi idag och var med och spelade lite. Robin - vår egen läckerbit var också med och spelade i dag. Det är så roligt och det blir så bra när han är med. Han spelar och vi sjunger. Så gött på nått sätt!

Allt flöt på precis som det ska. Smidigt och enkelt. Alla texter sitter nu som en blöt vörtlimpa i väggen och alla solister kunde i dag sjunga igenom sina låtar utan text helt utan problem!

Även prator och annat fungerade fint. Kort och gott kan man säga att vi är redo! Vi fick ett fint Halleluja-moment också!

I dag när vi hade heldagsrep så fixade fiket på Kungshöga förmiddagskaffe och eftermiddagskaffe åt oss. Goda baguetter fick vi på förmiddagen och på eftermiddagen fick vi lussebulle och skumtomte. Verkligen jättegott. Lunchen åt vi tillsammans på Kungshögas skolrestaurang. Mycket gott och trevligt. Falukorv och potatismos, en massa olika goda grönsaker och så nybakat bröd. Fantastiskt gott. Ville man inte ha korv eller sallad så kunde man äta kycklingsoppa. Det kändes lite lyxigt och barnsligt på samma gång att äta i en skolmatsal. Om man låtsades lite kunde man tänka att det var som på Nobelmiddagen. Nobelmiddag det är lite fränt. Nått annat som är lite fränt är att vi var i radio i fredags. Simon, Sandra och Jessica J var med i radioprogrammet Fredagsfrallan på HItz FM och pratade om julshowen och att det är viktigt att alla får vara som de är! De gjorde ett strålande bra jobb i radion fast Simon trodde att det skulle gå helt åt helvete. Nu vill vi att resten av den här veckan ska gå fort så att vi får komma ner till Parkhallen och göra det vi gör allra helst och allra bäst. Gå upp på scenen inför publiken och sparka i gång julshowen för alla som kommer och tittar och lyssnar.

Vi ses om en vecka! Skumtomte och Lussebullekram på Er allaihopa!