Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Plötsligt händer det - ännu mera bra grejer...

Att leva som man lär det är ett talesätt som betyder att det man berättar för andra att man tycker att de ska tänka på och göra det ska man också göra själv.

Våran handledare Ingela brukar säga: Tänk inte så mycket- bara gört! Det har ju liksom blivit våran grej- "bara gört". Men vet ni i helgen så fegade hon ur lite grann. Men när hon stod där som fegast så tänkte hon på vad hon brukar säga till oss. Åsså gjorde hon det. Tänkte "jag bara gört" och så gick hon fram till Pär som startade Glada Hudik och presenterade sig och berättade om oss i KanDeKanVi.

Det vart ett bra möte och några dagar senare så träffades de igen och då var vår andra handledare Annelie också med. I flera timmar satt de och pratade om det ena och det andra. De frågade en massa saker om Glada Hudik teatern och fick en massa nyttiga tips och ideér om hur vår verksamhet kan utvecklas.

Visst är det lite fränt va? De är våra förebilder och anledningentill att vi heter som vi heter.

KanDeKanVi =KAN DE i Hudik så KAN VI i Mjölby. Så enkelt ( men också så svårt ) är det ju liksom. Handledar-Ingela var även med på Pärs föreläsning där han berättar om gänget i Glada Hudik han berättar om svårigheter och om att våga se möjligheter. Det är lite skrämmande att flera av de svårigheter han berättar om som de upplevde när de startade för snart 20 år sedan dessa svårigheter är desamma som vi har mött - 20 år senare.

Vi vet att förändring kan vara en långsam process. Men vissa saker känns rent av lite löjligt segt. Men vi känner att vi liksom Glada Hudik teatern är en viktig del i processen att förändra folks synsätt på oss med funktionshinder.

I dag tänker vi att allting liksom händer när det är dax på nått sätt.

Vi som har pratat mycket om vad Glada Hudik betyder och har betytt för oss och för andra och så helt plötsligt så får våra handledare chansen att prata med Pär och vad som händer nu- ja det får vi väl se.

Först och främst ska vi fortsätta repa julshow. Premiär 16 december och ytterligare en föreställning 17 december, biljetterna är släppta och om någon vecka kommer annons i tidningen.