Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 5 november Plötsligt händer det (massor av bra saker)

Plötsligt händer det 1

Ni som följer oss här på bloggen har vid upprepade tillfällen kunnat läsa om att vi har haft problem med vår dator. Är det inte den ena som har strulat med den så har det varit något annat. Så där har det liksom hållit på ända sedan vi fick den och det är ganska länge sedan.OM vi inte minns fel fick vi datorn i våras nån gång och vi överdriver inte nu.

Inte en enda onsdag sedan dess har den funkat.

Vi har ringt flera gånger till de som ska kunna hjälpa oss med datorn men trots att vi så många gånger har försökt förklara hur vi använder datorn och hur vi önskar att den ska fungera så har vi inte blivit lyssnade på. Det mest frustrerande var när vi en dag var TVUNGNA att använda datorn och vi inte ens kunde komma in i den. Då ringde vi till it- avdelningen som ska hjälpa till med sånt och fick till svar:Ni ska få ett ärende nummer. Ehe?! Sedan dröjde det några dagar innan vi fick hjälp.Fruktansvärt frustrerande tycker vi. Någon i gänget sa vid ett tillfälle:”Så där är det ofta att jag känner att ingen lyssnar på mig.”Vi gav oss inte (det brukar vi inte göra) vi fortsatta att tjata och tillslut fick vi tag på en sån där kille som lyssnade på oss och som ansträngde sig för att förstå vad vi menade och vad vi behövde.

Han kom i dag och har nu gjort om datorn så att den fungerar på det sätt som vi vill. När han ringde i morse när han stod i entrén på Kungshöga och undrade var vi var då svarade vi: ”Du ska få ett ärende nummer så hör vi av oss”. Han skrattade åt det och höll med oss om att det är tråkigt när det blir så här som det har blivit för oss.

Dagens superhjälte för oss det är i alla fall IT-Marcus. Det är en kille som duger tycker vi!

Den här dator-soppan tycker vi ändå är lite talande. Det finns regler för hur de kommunala datorerna ska fungera. Precis som det finns regler för hur vi människor förväntas fungera. Men de reglerna passar inte alla verksamheter i kommunen precis lika lite som att alla i kommunen kan fungera på samma sätt.

Vi är en sån verksamhet både vad gäller datorn och oss som personer. I bland behöver vi lite extra hjälp med både datorn och för att vi är de vi är. Då anser vi att man måste anpassa den hjälpen efter behoven, det kan inte vara så i livet att alla regler alltid ska gälla för allt och alla- ibland måste man göra på nåt annat sätt. Det kanske inte är ”rätt sätt” men det kan ju faktiskt va ett sätt som blir ”rätt” – eller hur?

Plötsligt händer det 2

Helt ärligt och handen på hjärtat så har vi haft lite idétorka på julshows fronten.Vi har kommit på många nya bra julsånger och andra låtar men det där andra som liksom håller ihop det däremellan har det varit lite sisådär med. Men så i dag så bara skramlade det till och vi kom på en massa bra saker.

Roliga grejer och lite busiga grejer. Det kommer att bli bra på riktigt det här. Riktigt bra på riktigt!

Plötsligt händer det 3

Vi har tränat in en helt ny låt till. Det gick undan minsann på mindre än 10 minuter hade vi lärt oss hela texten utantill.

Hur det gick till?

Jo först lyssnade vi på låten på Spotify sedan sjöng Ingela den några gånger och Robin spelade. Sedan försökte vi sjunga med några gånger så gott vi kunde fast vi inte kunde texten när vi hade gjort det så sjöng Ingela och Robin igen fast den gången bytte Ingela ut vissa ord och när vi hörde ett ord som var fel så skrek vi stopp och sedan fick man tala om vilket ord det var som hade blivit fel.

Så sjöng vi den tillsammans igen och då kunde alla nästan hela texten.

Fränt va?

Nu är det slut för idag  och tack för i dag vi ses igen om en vecka.

Kolla in oss på facebook.

Kram och alltsånt där!