Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 22 oktober- Det blir aldrig riktigt som man har tänk sig...

I dag hade vi tänkt att vi skulle prata om showen vi gjorde i måndags. Men nu blev det ju ingen show på Albackens trädgårdsskafferi. Den blev inställd. Ja ja, en inställd spelning är väl också en spelning som Ulf Lundell skulle ha sagt.

I dag har vi gjort lite olika grejer i de olika grupperna. En del som vi gjort har varit lika men ändå lite olika. Förmiddagsgruppen ägnade sig åt lite "sitt-dans" vals och schottis. Det var Eva W som hade tagit med papper med instruktioner om hur man kunde sitta i ring och dansa. Jätteroligt att vi fick prova på det. Hon är med i en grupp i Boxholm på Bjursdalen som brukar dansa på det sättet och i dag delade hon med sig av det till oss. Det var en helt ny upplevelse för många av oss.

Eftermiddagsgruppen "stå-dansade" lite. Vi gjorde en liten minishow på några låtar med lite koreografi som vi visade upp för dagens studiebesök, Sara, Karin och Anton. De var mycket trevliga och verkligen jätteroliga! De kom från en skola i Valla i Linköping. De var med och gjorde improvisationsövningar och Anton försökte gå på händer. Fränt!

De gjorde som vi- sa vi bara gört- åsså gjorde de det! Hängde med på det mesta! Sånt gillar vi massor!

Ja båda grupperna har i dag gjort improvisationsövningar. Vi hade en start och en slutreplik däremellan kunde va som helst hända. Vi var två personer som spelade mot varandra.

Så här gick det till. Någon knackade på dörren och då sa den andre: "Välkommen in"! Det var start- repliken och sedan fick vi vara med om att det spelades kort, tomten kom och delade ut paket, några drack whiskey, några andra lagade mat, någon var lite sur och ville inte dammsuga, någon annan fick liksom inte nått sagt, några pratade om vädret. Jättemycket olika grejer fick vi se. Skoj. Nästan alla ville prova och några provade flera gånger. Slutrepliken i den här övningen var: "Nä, nu är det dags att gå".

Vi gjorde en variant på övningen också med en annan start och slut replik. I den andra övningen var startrepliken: "Var har du varit"? Slutrepliken löd: "Jasså det säger du"? Här blev det spännande grejer om otrohet och elände och så gick vår ena gäst Anton på händer.

Vi pratade lite om det här med improvisation vad det betyder och hur man gör. Kan man göra rätt eller fel?? Är det lätt eller svårt? Vad är det som i såfall gör att det känns lätt eller svårt?

Vi fikade såklart också och vi kan inte nog många gånger säga hur bra det känns för oss att vara på Kungshöga. Även om vi idag inte var på scenen och repade för att den var upptagen. I dag hade vi fått låna dramarummet det funkar också fint! Cafétanterna Bettan och Sandra fixar kaffe till oss varje onsdag. 6 kr koppen kostar det och då får vi det serverat- eller ja vi får hämta kaffekannor men det är liksom fixat och färdigt till vi har pausen. Tack snälla Ni för att Ni fixar det till oss!

Ja det var den dagen det. Nu dröjer det två veckor tills vi ses igen. Nästa veckan är vi nämliga KanDeKanVi-lediga. Men efter lovet då blir det hårdkörning med julshowsrepandet. Käre nån det är inte många veckor kvar nu. Snart snart snart kommer vi att släppa biljetterna. Redan nu finns det en stor efterfrågan på det, vi längtar efter att gå upp på scenen i Parkhallen i år igen!

Dagens bild visar några av våra vackra leenden. Det har vi också pratat om i dag att det går åt mindre antal muskler i ansiktet när man ler än när man ser sur ut.

Så även om dagen i dag inte blev riktig som vi hade tänkt oss eftersom vi inte kunde prata om måndagsshowen och inte datorn fungerade som den skulle (idag heller). Även om vi inte var i den lokalen vi brukar vara så blev det en alldeles fantastiskt bra dag i alla fall!

Vi ses om några veckor då! Tills dess- känn att du duger så stor du är! För det tänker vi göra!

Kramelikram från oss till er!