Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 15 OKTOBER - Mer besök och rep inför julstök!

Det var den dagen det! Fort som tusan gick det. Båda grupperna hann med det som vi skulle.

Vi har repat vidare på det som ska bli årets julshow. Trots att det här blir vår 4:e julshow i Parkhallen så finns det fortfarande jullåtar och andra låtar som vi inte har sjungit. Jätteskoj. Några låtar kan vi återanvända sådana låtar som vi sjöng för 3 eller 4 år sedan som vi inte har sjungit sedan dess. Några sådana har vi hittat. Andra låtar har vi hittat som vi har ändrat "stuk" på. Det är också kul att samma låt kan låta lite olika beroende på hur man sjunger och spelar den.

Vi har pratat om vad regi och koreografi är i dag. Regi är när någon berättar för skådespelarna eller artisterna hur de ska gå och stå. Koreografi är mer danssteg och rörelser. På tal om danssteg ja, vi har röstat i dag också på om danssteg skulle vara med eller röstas bort. Eva B var jätterolig hon röstade ja med ena armen och nej med den andra. Det tyckte vi (och självklart hon) var en alldeles lysande tokrolig idé! Det blev ett gapflabb utan dess like må ni tro.

Lika mycket skrattade vi när vi på förmiddagen pratade om låtar vi har repeterat på. Vi tänkte vi skulle repa lite på "Slå mig hårt i ansiktet", Sabine hon utbrast, det är låten: Slå mig hårt i arselet! Då skrattade vi så att tårarna rann. Att ett litet ord kan vara så roligt när det sägs i fel sammanhang. Rätt låt men fel ord.

På eftermiddagen hade vi lite besök också ett gäng elever som går på Kungshögaskolan hängde kvar lite och kollade på när vi repterade. Vi gillar verkligen att det kommer folk och tittar på oss och är nyfikna. Det är skoj att vi får dela med oss av det vi gör och det vi är och det vi kan och är bra på.

Nästa gång vi ses är det show på G, show på Albackens Trädgårdsskafferi. Det kommer bli trångt och mysigt och så har vi hört att kaffet ska vara så förgjordat gott. Så nu håller vi tummarna för att det är lika gott som vi har hört. Vi har fått ännu fler gillare också. Nu har vi 1111 gillare på facebook. Fränt med så många gillare det gillar vi!

Tills vi ses igen. Glöm inte bort att du som läser det här, Du är alldeles alldeles lagom värdefull och du duger så stor du är.

Pussgurkor och krambananer häng och joddla i lianer.