Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

MÅNDAGEN DEN 13 OKTOBER - DAGNY PÅ INVIGNINGSFEST

I dag har vi varit med på invigningen av kommunens nyaste (och finaste) fik. Café å Läs det ligger utanför biblioteket här i Mjölby. Dit kan gå och fika och läsa. I dag var det specialerbjudande på bakelser som cafe Kneckten på Dacketräffen hade gjort. Smarriga som tusan var de!. Det var fina flaggor i bakelserna också de hade Industrigatans dagcenter gjort. En daglig verksamhet som gör snickerier hade gjort den fina serveringsdisken och vi i KanDeKanVi fick vara med och sjunga på invigningen. Tänk vad mycket bra daglig verksamhet det finns i vår kommun och vi i KanDeKanVi är en liten del av det. Roligt att få träffa KanDeKanVis ena artist Charlotta på hennes andra jobb, Guldkanten. Ofta glömmer vi att KanDeKanVi också är ett jobb. Det är ju så att alla vi som är artister i KanDeKanVi har andra jobb inom dagliga verksamheten i kommunen. På café eller snickeri, utegrupp, datagruppen, åboden och ja det finns en massa mer ställen som man kan jobba på. Vi tyckte det var fantastiskt kul också att så många har varit med i att det här cafét kunde öppna. Det visar att det är som vi brukar säga att alla är lika viktiga även om man gör olika saker och att olika är bra.

Hur invigningen gick till?

Jo först höll vår chef ett tal. Åsså klippte Prijo och Birgitta bandet. Åsså sjöng vi "Dagny" alla som ville fick sjunga med och det gjorde de. Kerstins Pöjk Robin Carlson var med och spelade gitarr och så kom vår egen trummis Anders Hildeskog förbi också han var liksom ändå i Mjölby och jobbade så han svängde förbi och spelade trummor på Robins gitarrfodral. Som vi brukar säga: Det är bara å gört! Se möjligheterna och ett gitarrfodral låter gött när man trummar på det!

Några åt bakelser och andra hade redan fikat på jobbet. Vi minglade och pratade med varandra och andra. Mysigt- det hinns ju inte alltid med på onsdagarna.

Det här blir en bra KanDeKanVi vecka nu när vi har träffats idag och så ses vi på onsdag igen- det blir grejer det!