Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

STUDIEBESÖK, HANDKLAPP OCH DISKUSSIONER...

...det har vi ägnat oss åt i dag. Ett gäng nyfikna från grannkommunen Ödeshöd kom och hälsade på oss. De har varit och tittat på våra shower och så har de varit och lyssnat på när Handledar Ingela & Annelie har föreläst. Kul att de kom och hälsade på. De var med och dansade och sjöng lite, så berättade de att de också sjunger och showar lite ibland. De berättade också att de håller på och förbereder en julmarknad.

Kim, som var och hälsade på förra gången han kom tillbaka i dag igen. Kul välkommen säger vi hoppas att du kommer gilla att hänga med oss.

En tjej i eftermiddagsgruppen har valt att ta en paus. Välkommen tillbaka säger vi!

Vad har vi gjort i dag då? Jo, vi har börjat repa på julshowen. Vi tränar på nya låtar. Svenska och engelska och även spanska. Det var lite klurigt. Vi listade snabbt ut att det var en spansk låt och nån trodde att den kom från Italien. Det låter ju lite lika de språken Italienska och Spanska. Lika men ändå olika på nått sätt och vi gillar ju olika det som var så bra med den här spanska texten var att om man inte kunde säga Feliz Navidad somvi tror betyder God Jul så kunde man sjunga nått som lät ungefär lika. Vi hade lite olika förslag. Fis Hadidad eller Flis Ladida var några bra förslag, väldigt roliga också. Tex kan man i stället för att säga att man har fisit säga att man har navidadat. Ja så mycket konstiga ord det finns. Vi stötte ju på ett konstigt ord förra veckan. Tills idag hade handledarna tagit reda på vad ordet Trapezius var för nått. Det var en muskel. Så när vi skulle knåda Trapezius var det alltså en muskel som skulle knådas. Skönt vi som var lite rädda för att det kunde vara nått snuskigt men det var det ju inte utan det var ju en muskel i nacken som hette så.

På förmiddagen fortsatte vi dansa schottis och eftermiddagsgruppen tränade på att klappa takten och sjunga samtidig. Kerstins Pöjk som var med fick hjälpa oss. I dag spelade han både trummor och piano och gitarr, fast inte samtidigt. Han kan många grejer han. Vi är så glada att han är med oss. Det blir liksom så bra och lättsjunget då på nått sätt. Vi bara gört i hop med honom och det känns så bra.

I bland får vi frågan om vi kan komma bara några stycken ur KanDeKanVi och uppträda och hittitlls har vi alltid sagt nej när vi får den frågan. I dag har vi pratat ordentligt i båda grupperna om hur man ser på det. Hur det skulle kännas om bara några stycken ur gänget fick åka och showa. Vi har pratat om fördelarna med det och nackdelarna. Den här gången hittade vi fler nackdelar med att dela upp oss så än fördelar. Egentligen kom vi bara på en endaste liten fördel och det skulle möjligen vara att det inte skulle bli så trångt på scenen. Men å andra sidan som någon sa så är vi så bra på att stå trångt så det har aldrig känts som något problem. Problem trodde många i gänget däremot att det kunde bli om man delade upp det och "valde" ut några som skulle få showa, eftersom alla vi är ett gäng, ett team, så skulle det kännas konstigt att inte alla fick vara med tyckte någon. Någon annan tyckte att vi kankse borde prova innan vi bestämde oss. För det här är ju en sån sak som vi aldrig har testat. Någon var rädd för att det skulle bli orättvist och att man skulle känna sig ledsen. Ja det fanns många bra åsikter när vi pratade om det här och det kändes viktigt att prata om det eftersom vi då och då får frågan. Vi bestämde inget om hur vi ska bestämma att vi ska göra utan vi bestämde att det var en bra diskussion och att vi ska prata vidare om detta för det är viktigt att prata om sånt även om det känns lite jobbigt.

Nästa vecka ses vi igen. Vi får väl se vilket språk vi sjunger på då. Nu har vi ju sjungit på både svenska, engelska, spanska och Boxholmska som en i förmiddagsgruppen sa.

Tills vi ses nästa vecka säger vi:

Där står du och duger precis som du är!

Hoppsan hejsan på dejsan!