Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 24 SEPTEMBER - NYA GREJER PÅ G!

I dag minsann, då hände det grejer. Vi har provat nått nytt. Ja, inte bara att som Tessan ha med avokado till fikastunden. Det var också nytt men vi har gjort nåt i dag som vi aldrig har gjort förut. Vi har målat musik. Nä tänker ni, det heter att man skriver musik. Men det har vi inte gjort utan vi har målat musik. I dag hade vi lånat en annan sal på Kungshöga en bildsal- så passande. Det passade oss förträffligt eftersom handledar Ingela & Annelie hade kommit på att vi skulle lyssna på musik i dag och sedan måla till det. Man fick måla vad man ville. Inget var fel och inget var rätt. Nån målade hur musiken kändes. Nån målade hur man trodde musiken såg ut. Någon annan målade en gris, fast det var nog inte för att det var svintråkigt utanför att man tänkte på julshowen och då tänkte man på tomtar, granar och grisar och en Lucia. Nån målade en vacker regnbåde och nån annan målade hjärtan. Många hjärtan.

Hjärtan var det också målat på en av stolarna som stod i rummet vi var i. Många stolar var målade i olika motiv. Flera av oss hittade en favorit. En tjej valde en prickig stol som sin favorit och nån annan valde en rock´n roll stol med en djävulsfigur på. Fränt tyckte vi. Så skulle fler stolar se ut för de ser de olika ut tyckte någon åsså började vi prata om det här med olika och lika. Att stolarna egentligen under all färg var precis lika fast de såg olika ut på ytan. Nån var prickig och nån hade hjärtan. Så är det med oss människor också kom vi på. Att om man skalar av allt det yttre kläder och hår och skinnet och musklerna så det liksom bara blir skelettet kvar. Då kan man inte se vem som är rik eller fattig. Man kan heller inte se om nån är tjock eller smal. Tittar man bara på skelettet kan man inte heller se vilket språk man pratar eller vilket land man kommer i från. Vissa funktionsnedsättningar kan man se på skelettet kom nån på men de allra flesta kan man inte se. Vi människor är alltså väldigt lika varandra under allt det där som skinn och kläder smycken och hår och allt annat. Vi funderade lite över det där med att vara kändis- om de är annorlundare än vi andra. Men skelettet på dem ser likadant ut som på oss andra kom vi på. Så även om vi är olika så är vi ändå lika. Vi behöver samma saker. Mat behöver vi, vi behöver gå och bajsa i bland. Vet ni tillochmed Carola och Eric Saade går och bajsar. Jo så är det. Kungen och Silvia också. Vi behöver kärlek också och att få känna att vi hör till och att vi hör i hop och att det finns de som hör oss.

Alla behöver det! Du behöver det och jag-vi alla behöver det!

Vi har blivit fler i KanDeKanVi också. Roligt! De som var och hälsade på förra gången kom tillbaka i dag så vi säger välkomna in i gänget Sam-Peter och Jessica. Kul att Ni vill vara med oss! Hoppas att Ni ska trivas. Om vi får plats? Självklart! Finns det hjärterum så finns det stjärterum- å i dag fanns det ju tillochmed stolar med hjärtan på!

Vi har pratat julshow också och vi har många galna ideér till årets upplaga av julshowen men också allvarliga idéer för julen är inte rolig för alla och det vill vi på nått sätt ha med i julshowen. Teckningarna vi gjorde de ska också vara med i julshowen - på nått sätt. Vi vet inte riktig hur än men det kommer vi att komma på så småningom. Eller förresten det kanske vi redan vet- men vi berättar inte det för er- det får bli en hemlis. För nu börjar det bli dax att på allvar börja repa på det vi ska ha med i showen och då kommer vi att bli lite luriga här på bloggen och på facebook igen. Så att vi inte avslöjar för mycket för tidigt. Men redan nu kan vi meddela att julshowen kommer att bli i Tranås den 16 och 17 december- så boka in de datumen i kalendern- vi hojtar till när biljetterna släpps.

Titta dej själv i spegeln nu- åsså säg till dej själv. Nämen titta här, här står jag och duger. För det gör du!

Kramgurkor och pussbananer på Er !