Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 17 SEPTEMBER RÖRANDE- RÖRIGT- RÖRLIGT

Tänk att det redan har gått en vecka sedan vi sågs sist. Då gjorde vi succé inne på Konsert och Kongress. Det var en fantastisk kväll på så många sätt. I dag har vi pratat om vad vi tyckte om showen och hur vi upplevde dagen. Alla i gänget tyckte att det var roligt och många tyckte att det var den bästa showen vi har gjort. Det har vi även hört från flera i publiken. Många var glada efteråt och flera var så rörda så de grät. Någon sa att det var det bästa de har sett. Det gör oss rörda, när andra blir rörda av det vi gör.Det var lite stressigt tyckte någon att hinna både käka, förbereda sig och dela ut program och vara entrévärd.Så det måste vi tänka på liksom att ha med oss våra vattenflaskor bakom scnenen när vi byter om för det kan bli hiskeligt varmt på scenen. Någon var jättetrött efteråt och någon annan var helt uppspelt och kunde inte somna när man kom hem. Men alla ALLA i gänget var jättenöjda. Nöjda för att publiken var nöjd och nöjda för att man kände att man hade gjort sitt allra bästaste hela kvällen. Någon annan tyckte att det var fantastiskt flott att få komma in på Konsert & Kongress, och någon kände verkligen att en dröm hade blivit uppfylld.

I dag var det en riktig "prat-dag" vi pratade som sagt mycket om förra veckans show. Vi har pratat om julshowen som vi ska göra i Parkhallen, önskat låtar och önskat gästartister. Vi hade två nya lite nyfikna med oss på eftermiddagen. En från Boxholm och en från Vadstena, roligt att ni kom och hälsade på och välkomna tillbaka- hoppas att vi ses igen.

Vi gjorde en liten sittande uppvärmningsövning så vi blev lite varma och rörliga i varje fall i händer och fötter. Sedan rörde vi till det lite- vi gjorde dramaövningar- en övning har vi gjort förut. Det var "härmapan" vi härmade ansiktsuttryck och och vi visade känslor. Arg, glad, förvånad, ledsen, allt i en salig röra.

Sedan blev det rörigt på riktigt när vi gjorde dramaövningen "byta namn" den går till så att man går och hälsar på varandra och när man gör det så byter man namn med varann. Så om Ingela och Annelie hälsar på varann så byter de namn så Ingela blir Annelie och Annelie blir Ingela åsså hälsar den nya Annelie som förut var Ingela på Eva och då blir Eva Ingela som förut var Annelie och Ingela blir Eva och när Eva som nu är den nya Ingela hälsar på Simon så blir Simon Ingela...rörigt va? Det tyckte vi också. Men vi lyckades reda ut röran men det här är en bra övning som vi kommer att göra fler gånger. En bra övning inte bara för att den är hysteriskt rörig men rolig utanför att det är en bra minnesträning.

Vi var lite upprörda i dag också, för att datorn återigen var kaputt och vi inte kom ut på nätet som vi skulle när vi skulle börja dagen. Vi ringde IT enheten som fixar sånt där men de hade inte tid. Men vi hade inte tid att vänta eftersom vi satt hela gänget och väntade så vi gjorde som TV vi tog en livlina och ringde en vän som jobbar som data-nisse (det heter ju inte så men vi vet inte vad det heter bara att han är grym på att berätta vad som är fel och fixa det) han hjälpte oss över telefonen. TACK för det - du räddade vår dag.

Så i dag har det varit en rörande- rörig och rörlig dag allt i ren och skär KanDeKanVi- anda när den är som bäst.

Vi ses i gen nästa vecka. Pussar och krambananer på Er!