Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdagen den 3 september- En vecka kvar

I dag körde vi dubbelgrupp på eftermiddagen. Ett snabbt och effektivt genomdrag med lite klädbyten, "gå och stå här och där-repetitioner" och sånt där som måste repas för att det ska bli så bra som möjligt nästa vecka.

Vissa saker tog vi om några gånger andra körde vi bara igenom.

Det känns fantastiskt bra på många sätt. De nya låtarna känns trygga. De gamla låtarna är fortfarande roliga att repa. Tänk i början då kunde det bli kaos om vi inte sjöng en låt från början till slut. Någon kunde bli lite orolig för det och undra varför man inte sjöng alla verserna.

Nu kör man vidare med en axelryckning. Förändringar är inte längre farliga och skapar inte längre lika mycket oro. Den här föreställningen har vi flera nya solister. Jätteroligt att så många vill sjunga solo. Att man nu är så trygg och tycker att det känns bra.

I dag fick vi info om vad som ska hända nästa vecka. Vad vi ska ha på oss, vad vi ska ha med oss, hur dags vi ska åka och vad vi ska äta. Eller just det det fick vi inte reda på vad vi ska få att äta. Det har också varit en sådan sak som har skapat oro i lägret att inte veta vad det blir för mat. Nu fick vi reda på att vi skulle få mat i alla fall så att vi vet att ingen av oss kommer att behöva svälta i hjäl nästa vecka på onsdagen å det räckte liksom med den informationen för att vi skulle känna oss nöjda. Alla nöjde sig med det svaret. För en tid sedan hade det kunnat skapa oändligt många följdfrågor.

Ja tänk va tänk vad det där med information är svårt. Någon tycker att man får veta för lite och någon tycker att man får veta för mycket. Någon tycker det blir alldels långtråkigt när vi ska lyssna på information och någon annan tycker att informationen dras igenom alldeles för snabbt.

Det är svårt att vi alla är så olika och vill ha det på olika sätt. Det skulle ta alldeles för mycket tid om alla alltid skulle få det precis som de vill ha det varje gång hela tiden så därför måste vi kompromissa.

Kompromissa ?! Ja, det är ett svårt ord som man skulle kunna förklara så här:

Kompromissa är att liksom komma överens fast man kanske inte är helt nöjd men heller inte helt missnöjd med det som har bestämts. Vi är överens om att informationen om vad som kommer att hända framöver ska ges och så får var och en försöka ta till sig det de kan och vill. Det funkar oftast ganska bra. För precis med det som med allt annat som vi gör i KanDeKanVi så är vi olika bra på det också och de som är lite bättre kan hjälpa de som har det lite svårare. Det tycker vi är bra.

Vi kommer ialla fall inte att kompromissa på onsdag nästa veckan när vi ska till Konsert & Kongress. Vi tar med det bästa bandet och vi tar med världens bäste Vilfred Landstedt men framförallt så tar vi med oss själva dit. Vi tar också med oss vårt allra gladaste show-fejs!

Har du inte beställt din biljett?

Gör det nu då via mail:

kandekanvi@mjolby.se eller via telefon 070-368 67 67

Hoppas att vi ses där!