Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 20 augusti- På´t igen då!

Ny vecka nya utmaningar och nya ansikten i KanDeKanVi. Några från vår egen kommun och några "nyingar" kom från Vadstena. Välkommen säger vi i dag till våra nya KanDeKanViare Oscar, Pernilla, Jonathan och Ingela. Ytterligare en ny kille var och kollade lite på håll. Så kan man också göra. Liksom vara lite utanför och smyga och kolla läget innan man bestämmer sig.

Vi tycker att det är roligt att vi blir fler så vi hoppas att Ni som var nya idag ska tycka att det här är lika roligt som vi tycker att det är.

Vad det är som är roligt? Ja bara det att vara tillsammans är himla roligt. Att lära sig nya låtar och danssteg är roligt. Att få önska att vara solist är också det roligt. Eller att äntligen känna att man är redo för att läsa en text eller hjälpa till med nått annat.

I dag har vi börjat jobba med några låtar. I dessa låtar ska vi återvinna lite gamla väl beprövade danssteg. Vi ska också lägga in helt nya danssteg och så ska vi sjunga om stolthet och kärlek och kaffebröd och blåa mocka skor. Helt galet roligt.

Den 10 september kommer vi alltså att ha ett gäng nya låtar att showa med. HandledarIngela hade tänkt att vi skulle jobba med en låt i dag men vi var så himla taggade och på alerten att vi lyckades gå igenom inte mindre än 3 - T R E nya låtar, med danssteg och körsång och växelsång. Förmiddagsgruppen övade på att sjunga två stämmigt och växelsång. Det hann vi inte med lika mycket i eftermiddagsgruppen men det är bra att vi hinner lite olika i de olika grupperna för då när vi sätter ihop det så kan vi hjälpa varann med olika saker- fiffigt va?

Tina som är personal som var med oss mycket i början när vi startade KanDeKanVi för fyra snart fem år sedan. Hon berättade att hon tyckte att vi hade utvecklats så mycket. Det blev vi mycket glada över att få höra. Hon sa att det var en enorm förändring och att hon tyckte att vi var så bra och så duktiga.

Det är skoj att höra. Det är viktigt att få beröm för det man gör som är bra för det kan också göra att det blir lättare att tro på sig själv. Det där med "duget" ni vet. Här står jag och duger. Det har vi sagt till oss själva idag också. I slutet på massageberättelsen som vi har skrivit själva så säger:

"Här står jag och duger."

Duga det ska vi göra den 10 september på Konsert & Kongress också. Vi längtar dit. Det ska bli så skoj! Ny stad ny publik och ett gäng nya låtar. Det är inte utan att vi kände oss lite glada i hatten i dag. Två tjejer i gänget hade ju dagen till ära sina snyggaste hattar på sig. Den ena Charlotta hon ville gärna visa sin hatt och sitt glada fejs. Helena däremot ville visa baksidan av sin snygga hatt.

Allt har ju liksom en fram och en baksida och smaken är ju som baken delad och vi blir glada om ni delar med er av våra inlägg på facebook. Där har vi förresten 1072 gillare nu. Det gillar vi! Så om ni inte redan varit inne där och gluttat så kan ni gå in där nu. Där lägger vi upp mer bilder från våra repetitioner och shower. Nu längtar vi tills nästa vecka då får vi repa vidare. Innan dess får vi repa hemma och tänka:

DINGADINGADINGADINGADING LÖV, DINGADINGADINGADINGADING LÖV...Asch ni kommer fatta den 10/9 Tills vi ses igen nästa vecka säger vi:

Du vet väl om att du är värdefull! Krambananer och pussgurkor på Er alla godingar!