Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 13 augusti - RIVSTART

Sommaren är slut och vi är i gång igen.

Idag onsdag den 13 augusti körde vi igång med en rivstart. Dubbelgrupp på eftermiddagen mellan 13-15. Kul att ses igen efter flera veckors ledighet. Alla verkade ha haft en bra sommar. Några hade varit på semester och andra hade haft "hemester"- dvs semester hemma. Nästan alla hade badat. Några hade badat nakna och kommenterade nakenbadet med att : "Det fläktar så gött".

Någon hade varit i Stockholm och någon i Göteborg. Någon hade varit i Skåne och någon hade varit på Hemköp och handlat. Skänningemarken hade flera varit på.

Vi gjorde som vi brukade när vi ses. Hade lite genomgång och och så värmde vi upp. Det var inte utan att man hade stelnat till lite i både röst och kropp under de lediga veckorna.

Sedan repade vi igenom setlisten till kvällen. Jomenvisst, rivstart var det ju. Så efter repet idag åkte vi på turné till Åtvidaberg. Vadstena buss kom och hämtade oss kl 15.00 för vidare färd mot Åtvidaberg.

Vet ni där i en rondell har de en stor fotboll. En igänget utbrast: "Ja å i Mjölby har vi en potatis. Det är ju f*nimej inte riktigt klokt", och så skrattade vi högt!

Innan giget så åt vi mat tillsammans på anrika restaurang Villan. Vi fick Villans Wallenbergare- fantastiskt gott. En i gänget utbrast: "Vilket lyxliv vi lever" och så kändes det som ett lyxliv att få gå på fin krog bli serverade vid bordet och få fin och förträffligt god mat.

Någon vågade inte prova Foccaican (brödet) som vi fick innan maten för att man inte visste vad Foccacia var, när vi hade rett ut det luktat och klämt och kännt och provsmakat lite lite grann så gick hela brödbiten ner och det var ju inte så dumt ändå. Det ända som var dumt var väl att kalla det för nått som man inte vet vad det är; Foccacia när det egentligen bara var en vanlig brödbit.

Åtvidaberg visade sin bästa sida för oss. Vi hade hård konkurrens på tal om fotboll för det var match på Kopparvallen som vi showade precis intill. IFK Göteborg och ÅFF, trots det så kom det mycket publik och tittade på oss och vi sjöng och dansade så det stod härliga till. Vi fick gött fika med hembakade bullar och kärleksmums innan det var dax att åka tillbaka till "potatislandet" som någon sa.

I bussen hem hade Marcus enmansshow för oss som satt bak i bussen. Han sjöng Robert Broberg låtar och flest gånger sjöng han Underbara Upplåsbara Barbara. Hysteriskt roligt var det. Vilken talang han är vår egen Marcus.

Det här var en bra start på det som vi vet kommer att bli en bra hösttermin.

Nu laddar vi om och börjar repa inför 10 sept på Konsert & Kongress.

Glöm inte att köpa biljetter dit!

Ni beställer genom att maila till: kandekanvi@mjolby.se

Vi ses nästa vecka.

Då får vi hälsa några nya deltagare välkomna! Spännande! Kul att vi blir (ännu) fler!