Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

8 JUNI - HUJEDAMEJ SÅ BRA DET BLEV!

I dag vårskrek vi in Vårfrukyrkan och ylade och sjöng så mycket vi orkade för en nästan helt fullsatt kyrka i Skänninge. Det vill inte säja lite eftersom den kyrkan är ENORMT stor, där går det in hundratals personer.
Så vi gissar att det gick åt hundratas korvar efteråt också. Det blev precis så bra som vi hade hoppats. Ett riktigt Astrid Lindgren-väder fick vi sa nån i gänget. Då menade man att det var så där somrigt och gräset doftade gott och man kunde ligga i gräset och bara känna hur vintern rann ur oss och så blev vi fulla med sommar och benen blev fulla med spring och skinnet blev sommarprickigt.

Vi åkte tidigt från Boxholm redan kvart över 9 i morse. Sedan väntade vi andra i Mjölby på bussen och vi väntade och vi väntade och vi väntade och väntade, men ingen buss kom. Till slut fick vi tag på han som bestämmer över bussarna. Efter att Jessica i gänget hade ringt oss och berättat att bussen redan var i Skänninge, då fick vi tag på buss-cheferna så de kunde skicka tillbaka bussen till Mjölby för att hämta upp oss. När vi kom fram till Skänninge hade kyrkokören dukat upp värsta bästa kakbuffe´n. Mackor, kakor, bullar, bananer, ne...nej vi menar chokladbollar. ALLT fanns. Vi fick välja tre sorter var och så smaskade vi och åt. Sedan var det dax för genrep. När vi hade repat var det lunch. Då gick vi till församlingshemmet och käkade tillsammans. Sedan låg vi en stund på gräset och vilade lite efter maten i väntan på att publiken skulle komma och vi skulle få köra i gång.

Å publiken kom i långa rader. En del hade åkt jättelångt för att se oss ända från Gotland tilloch med det var lite fräsigt minsann.

Vi gjorde som vi brukar, vårt allra bästaste. Stod där och dög och sjöng och när det var klart fick vi gå ut i kyrkoparken och leka lekar och fika och äta körv med brö. Det här har varit en helt fantastiskt bra dag- precis så härlig som vi hade hoppats. Tack Fredrik Alf och prästen Mikael för att vi fick komma till Er kyrka. Tack till Robin vår egen Världens bästa Carlson som spelade bra och Liselott som var med och spelade flöjt och till Elin som sjöng solo och till killen med cellon som vi glömde fråga vad han hette. Åsså hela kyrkokören också. De var fantastiskt bra. När de sjöng Här kommer Pippi Långstrump i olika stämmor då diggade vi järnet minsann. Stämsång är fränt det ska vi börja med också.

Vi var grymma pirater i Sjörövar Fabbe och hela kyrkan fick sjunga med i flera sånger- ja ni hör ju själva en fantastisk dag helt enkelt- så är det med det!

Nu längtar vi till på onsdag- då kör vi igen!