Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

FJÄRDE JUNI - FYRA DAGAR KVAR...

Så var det onsdag igen. Nu är det inte många veckor kvar innan sommaruppehållet.

I dag har vi genrepat tillsammans med Fredrik Alf och Robin Carlson inför söndagens föreställning i Vårfrukyrkan. Det sitter i hop bra känns det som hela "Hujedamej-prylen". Alla har koll på nästan allt vi vet (oftast) när vi ska stå och sitta och när vi ska klä om oss till pirater. Vi har gått igenom vad vi ska ha med oss och vad vi ska ha på oss och viktigast av allt vi har fått reda på att vi kommer att få fika och korv. Så det känns som det kommer att bli en bra dag på söndag (också). Therese som ska vara med och vara scenarbetare var med i dag. Det är skönt och tryggt. Hon är en klippa och har koll på allt som inte vi andra har koll på.

Det är skojigt att sjunga när det är både piano och gitarr med när vi övar. Vi sjunger liksom bättre på nått sätt när det är riktiga människor som spelar till oss än när vi sjunger till cd-skivor. Det funkar också men det här är mycket roligare och så är både Fredrik och Robin roliga och snygga och snälla.

Det verkar som att det kommer många och tittar på söndag. Alla kände någon som skulle komma. Någon skulle komma ända från Gotland och titta. Spännande! Då ska vi vargyla, vårskrika, singdudla och tjoahaddelitta och pirata oss så mycket vi bara orkar!

I dag pratade vi lite om hur det är att sjunga i olika stämmor. Att sjunga i stämmor det är att sjunga olika men ändå lika och olika tycker ju vi är bra. Att vara olika är bra men man är ändå lika viktigt som något annat även man är olik. Att sjunga stämmor är att sjunga olika fast ändå lika för det kan vara att sjunga samma sång på samma gång fast på lite olika sätt. Olika text eller lite olika melodi eller olika text och melodi men att det ändå passar i hop. Precis som vi i KanDeKanVi vi är alla lite olika på olika sätt men ändå så passar vi ihop. Vi stämmer bra i hop liksom! Som ljuv musik!

Astrid Lindgren var en mycket klok kvinna. Vet ni att hon bland annat sa:

Ge barnen kärlek, mer kärlek och ännu mer kärlek så kommer nog folkvettet av sig självt.

Så är det med det!

Nu ses vi på söndag kl 15.00 i Vårfrukyrkan i Skänninge. Det ska bli skojigt!

Eller som Pippi skulle ha sagt: Det blir så bra så!