Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 28 maj - Liten show för små barn

I dag har vi varit på Eldslösa förskola här i Mjölby och showat för barnen och personalen och även för de som gick förbi på sin "hund-rastar-promenad" och som stannade till och klappade takten vid staketet. Det var mycket trevligt på alla sätt och vis. Solen sken och alla barn var glada och sjöng med och klappade takten. Kerstins Pöjk Robin var med och kompade och vi sjöng flera av de låtar som ska vara med i kyrkan nästa söndag. Så nu har vi gjort som ett litet genrep kan man säga. Det riktiga genrepet ska vi göra på onsdag den 4 juni. Då kommer Fredrik Alf tillbaka så då ska vi sjunga allt från början till slut.

Det mesta sitter i hop nu, vi kan nästan alla texter, det är lite svårt att komma ihåg i vilken ordning de olika verserna kommer och en del tecken i Opp och ner visan är lite kluriga att komma ihåg.Kommer man av sig får man stanna upp och lyssna på någon KanDeKanVi-kompis så hittar man rätt igen bland alla verser och rörelser.

Hitta rätt ja, några av oss tyckte att det var lite läbbigt att ta sig till Eldslösa i dag. Någon hade aldrig varit på den sidan stan, någon gick, någon fick sällskap och några åkte färdtjänst en kom på moped det var fränt.

I dag har vi haft en praktikant också en annan Oskar, Oskar Svensson. Han var en kändis för oss för han har precis som den andre Oscar som var praktikant förra gången varit med och varit scenarbetare på våra shower. I deras klass Oscar och Oskars har alla i klassen fått göra prao en dag på olika jobb. Vi tycker att det var kul att de grabbarna valde att vara med oss en "vanlig" dag, eller nästan vanlig i alla fall, i dag var det lite ovanligt för vi showade och publiken var mycket yngre än vad de brukar vara när vi showar men det var egentligen ingen skillnad. Det är egentligen inte så mycket skillnad på oss människor när man tänkter efter. Några är gamla några är unga några är långa några är korta några är mörka andra är ljusa. Men alla är människor även om vi är olika och även om vi är olika så är vi lika viktiga-så enkelt är det! Nu är det långledigt några dagar. En röd dag och en klämdag- det är klämmigt tycker vi. På onsdag ska vi repa igen så det ryker. Tills dess hej svejs i lingonskogen!