Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 7 maj - Nya tider

Ny månad, nya gig, ny dator, ny telefon, ny kamera. Nya tider helt enkelt.

Ja ny månad nu är det maj och regnet står som spö i backen. Vi hade ju hoppats att det skulle vara solsken ute i dag så förmiddagsgruppen också hade fått träna på att vårskrika utomhus. Men si det blev inget med det. Ingen av oss var särskilt sugen på att vara ute i dag i "pissvädret" som nån´sa.

Så vi har hållit oss inomhus. Vi har repeterat till Astrid Lingdren-grejen som vi ska vara med på i Vårfrukyrkan i Skänninge. Det är bara en månad kvar sedan är det dax. Eftersom det bara är en månad kvar dit så betyder det att det bara är TVÅ månader kvar tills vi ska vara med i Gästisparken i Mjölby. Två gig som vi har kvar i vår.

I går hade våra handledare planeringsdag och det ser ut att kunna bli ett och annat gig även i höst.

I dag har vi repeterat på låtarna till den 8 juni, vi har också tränat på lite talroller och annat.

Det är märkligt att man glömmer vissa saker på bara en vecka. Tur att vi kan hjälpas åt att påminna varandra om var vi ska teckna och var vi har koreografi och vem som sjunger solo var och var vi ska vara tysta. Det är det svåraste av alltihop att vara tyst. I vissa sånger blir man så hiskeligt sångsugen. Det kan vara svårt att komma i håg då att det är nån solist ska sjunga. Tur att vi har några repetitioner kvar bra innan det är dax.

Att repetera alla Astridsånger gör också att vi läängtar efter sol och värme. Nästa vecka hoppas vi att det kommer så vi kan repetera utomhus.

En sak till förresten, på söndag ska många av oss åka på teaterresa. Vi ska till Linköping och se & höra "Kärlek på hotellet", DET ska bli skoj.


Hej o tack och på återseende