Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 9 APRIL - Regnet det bara öser ner

Vilket ruggigt höstväder det har varit ute i dag. Fast det är vår ute. Regn och rusk och grått och kallt. Hujedamej så trist. Tur att vi har varit inomhus och repterat i dag. Vi var på Kungshögaskolan som vanligt. Två grupper en på förmiddagen och en på eftermiddagen. Robin var med och repeterade som vanligt. Eller vanligt och vanligt, jo det har blivit en vana att han är med en bra vana. Han spelar och vi sjunger. Det är fränt att sjunga till riktig musik. Alltså, det är riktig musik när vi sjunger till cd skivor också men vi sjunger liksom bättre när det är nån som kompar oss.

I dag har vi övat på några nygamla låtar och några ny-nya. En av låtarna var helt ny för någon av oss, någon annan har sjunget den flera gånger och några andra hade hört den och någon hade dansat till den. Vi lärde oss den snabbt och lätt och så hittade vi på lite koregrafi till den också. Mycket armdans eftersom alla i gänget kan vara med då, även de som sitter i rullstol. Scenen som vi ska uppträda på i Hulje den 26 april är dessutom ganska liten och smal och då får man inte plats med så mycket bensprattel. Bensprattel ja, idag blev vi återigen påminda om att det som är lätt för någon av oss i gänget är jättesvårt och kruxigt för någon annan. Tex att kliva över höga saker är lätt om man har långa ben och bra balans. Men det kan vara helt omöjligt om man inte har ben som fungerar fullt ut. Att rulla ner för ett lutande golv kan vara jättelätt om man sitter i rullstol men om man inte sitter i rullstol så är det inte lika lätt. Då kan man rulla på två sätt i sidled eller kuller-bytta sig fram. Annelie och Ingela provade. Att kliva över bänkar var det flera av oss som kunde men inte alla och alla kunde inte rulla. Som sagt det som är lätt för någon kan vara svårt för någon annan. Vilken tur att vi alla är olika och är olika bra på olika saker. För tänk om vi alla hade varit lika duktiga på allt och sett likadana ut- vad tråkigt det hade blivit. Nä olika är bra tycker vi. Olika men lika viktig så tycker vi att det ska vara. Så det så.

Vi tänker fortsätta duga precis sånna som vi är tills nästa vecka. Då ses vi igen som vanligt fast det är påsklov i skolan. Då ska man ta med sig pengar om man vill följa med på vår teaterutflykt. Jamenvisst förstår ni vi ska resa tillsammans ut på ett litet äventyr, utan att uppträda. Vi ska vara publik på en musikal i Linköping. Det ser vi mycket fram emot att få göra tillsammans.

Ses om en vecka! Tjolaflöjt!