Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 2 APRIL - HUJEDAMEJ VILKEN BRA DAG!

I dag har vi haft hel dag tillsammans. En hel lång dag- precis så som vi har önskat att få ha. Med sång och musik och pizza. Nyttiga repetitioner och nyttig- eller nåja kankse inte så nyttig lunch- men fantastiskt god. Några åt sallad och det är nyttigt. Någon körde 5:2 dieten och fick bara dricka måltidsersättning. Men innan vi åt så fikade vi, ja det gjorde vi efter att vi hade ätit också. Men innan så fikade vi på frukt och kaffe och lite lite godis, men det säger vi inte till nån. Efter maten fikade vi på kaffe och "Ing-Lis kaka" en smarrig chokladkaka - jättegod! Det var Café Knekten på Dacketräffen som hade bakat till oss. De servade även med kaffet.

Nu låter det som att det enda vi gjorde i dag var att äta. Så var det inte. Vi har repteterat igenom HELA Astrid Lindgren konserten. Den som vi ska göra den 8 juni det gjorde vi på förmiddagen. Då hade vi hjälp av Fredrik Alf. Han jobbar i kyrkan i Skänninge där vi ska göra konserten. Han leder kyrkokören där och så sjunger han jättefint och kan spela piano kanonbra. Vilken frän kille. Han bara kom och var med liksom och så stannade han och käkade med oss det tyckte vi var jätteskoj. Sådana människor gillar vi som "bara gört" inte krånglar till det. Robin är också en sån kille han kom och var med och spelade och sjöng och spelade pingis med handledar-Annelie när alla hade gått hem. Annelie hon spelade pingis med en kille som går på gymnasiet på vår fikarast. Då vann hon en boll av 200 ungefär. Mot Robin vann hon stort.

Säkert flera tusen poäng mer- eller kankse inte! Nu vet vi hur pingisen gick men hur gick det med repetitionerna då.

Det var lite krångligt att lista ut vilka verser som hörde i hop med vilken text när vi övade. Det finns olika språk och noter är ett språk för musik kan man säga. Små svarta pluttar på ett papper som betyder olika saker som att man ska sjunga högt eller lågt eller hålla ut tonerna länge eller sjunga korta snabba toner. Det är svåra grejer. Så handledar-Ingela som är oduglig på att läsa noter fick försöka hänga med så gott hon kunde när Fredrik som är grym på det och Robin som är lite bättre än Ingela spelade och Ingela fick läsa texten och vi som har det lite svårt med läsningen fick försöka hänga på Ingela så gott det gick när hon berättade för oss vad vi skulle sjunga.  Hur det gick? Jo det gick bra. Ibland blev det fel och då började vi om. Det är därför man övar för att man ska lära sig. Så vi tycker att det gick jättebra idag. Det brukar det göra när man inte funderar så mycket utan "bara gört". Nu vet vi vilka sånger vi ska dansa i vilka som ska vara solister, vilka som ska lästa texter och när vi ska klä om oss till pirater i konserten. Vi ser mycket fram emot den 8 juni i Skänninge Vårfrukyrka. Det kommer vara en kyrkokör också som sjunger. Det kommer bli så bra så - som Pippi Långstrump skulle ha sagt.

Var pizzan kom ifrån? Pizzeria Valentino såklart på Järnvägsgatan. Vilken service. De öppnade pizzerian tidigare i dag för att vi skulle kunna få vår mat när vi ville ha den. Så i morse när vi träffades fick vi smsa vår beställning. Så var allt packat och klart när vi kom och skulle hämta.

Vill ni se mer bilder så gå in på vår facebooksida i dag hade vi 899 gillare- löjligt nära 900 eller hur!

Nu är vi trötta efter den här heldagen. Vi ses och hörs i gen om en vecka.

Tills dess: Kom i håg att du duger precis så som du är!