Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 26 MARS- PÅ TURNÉ

Klicka på den röda rubriken för att se bilden.


I dag har vi varit på turné igen. En ärlig och härlig föreställning. Vi tänkte vi bara gört och så kunde vi stolta säga att vi duger under tiden. En liten miniturné var det kan man säga- för vissa av oss var det gångavstånd. För andra av oss var det längre gångavstånd och för andra var det jättelångt. En del av oss i KanDeKanVi är jättebra på att gå långt. I ur och skur. Långa promenader tillochfrån våra jobb eller andra aktiviteter. Andra av oss är bra på andra saker. Men idag tyckte våra handledare att några i vårt gäng var riktiga hjältar som trotsade snögloppet och de kuliga vindarna drog på sig mössan och knallade hem efter att vi hade showat. Andra av oss var också hjältar som fick vänta på taxi- läääänge läääääänge. Vi kan liksom inte riktigt förstå det där med hur resorna samplaneras. Eller rättare sagt INTE samplaneras. Två personer som bor på samma ställe kan ena dagen få åka i varsinn bil från samma ställe och till samma ställe. Ensamna i varsin bil, taxibilarna åker tom efter varann dit de ska. När de ska hem därifrån får samma personer åka med en timmas mellanrum- hmmm tänker vi- hur tänkte den som planerade det där?! Men det var ju inte det vi skulle prata om nu. Men hjältar är våra KanDeKanViare oavsett om de går eller väntar på taxi. Nu fortsätter vi blogga om showen. Vilken show sen!

Vi var på Slomarps Demensboende här i Mjölby kommun, vi har varit där förut så det var extra roligt att få komma tillbaka dit. Robin var med och kompade och det blir så bra då. Han spelar och vi bara gört, sjunger som tusan. Publiken var glada och klappade med och sjöng med och några försökte göra lite rörelser tillsammans med oss. Vi provsjöng Oppochner-visan för första gången inför publik i dag. Det är mycket att hålla reda på minsann. Alla olika tecken. Det är bra att testa lite så här i skarpt läge inför publik innan det är premiär på Astrid Lindgren konserten 8 juni nu vet vi vilka tecken vi behöver öva mer på.

Vi sjöng några gamla godingar också idag. En gång jag seglar i hamn och så favvolåten Uh la la la.Den gillar vi massor.

Nästa vecka har vi dubbelgrupp hela dagen. Det ska bli skoj. Vi kommer att hämta pizza och käka tillsammans och så ska vi fika och sjunga och dansa och öva på en massa saker.

På vår facebooksida finns det fler bilder att titta på! Följ oss gärna där också! 895 gillare har vi nu- det gillar vi - mucho!

Mors kors !