Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 19 MARS - Regnet det bara öser ner...


Ännu en vecka har gått sedan vi sågs sist. Ett rasande tempo dagarna bra ramlar förbi. Förra veckan var det en vacker vårdag och solen lyste stor och gul. I dag var det regnigt ruggigt och grått ute. Tur att vi har så många glädjepsridare i gruppen då blir det liksom lite solsken och glatt inne fast det är grått ute.

I dag har vi tagit reda på vad ordet "opponera" betyder. Det var inte helt enkelt- vi googlade och så pratade vi om ordet. Det betyder ungefär motsätta sig. Vad betyder motsätta sig då? Jo det betyder att man kan i frågasätta nått som är bestämt på ett ungefär. Det var ju inte alls som i "oppochner" visan. Fast det lät likadant.

Vi skrev för länge sen att vi hade en hemlis som vi skulle avslöja- nu ska vi göra det för nu är evenemangsavtalet underskrivet och tillbaka skickat till arrangören.

Så här kommer det nu utan omsvep och krusiduller:

Vi är ÄNTLIGEN inbjudna till Sommarmusik i Gästisparken i Mjölby. 9 juli är det vår tur. Vi kommer ta med oss bandet och vår egen tekniker dit-det ska bli så skoj! Tänk va- äntligen är det vår tur att vara med där. Vi har önskat att få den frågan i flera år. Nu i år är det dags. För de som inte vet vad Sommarmusik i Gästis är så är det musik i en park i Mjölby varje onsdagkväll under sommaren och det har varit olika "riktiga" artister där. Magnus Bäcklund bland andra. Fränt! Vi gillart! Vi gillar också att vi nu har 893 gillare på facebook.

I dag har vi fortsatt att öva till vår Astrid Lindgren konsert som vi gör tillsammans med kyrkokören i Vårfrukyrkan i SKänninge 8 juni mycket Singdudeldej och Hujedamig blev det i dag. Åsså har vi övat på att teckentolka en av visorna.

Båda dessa framträdaanden 8 juni och 9 juli är det fri entré dvs gratis för alla som vill komma och kolla.

Vi har fortsatt med insides-massagen också och så utsides massagen och så har vi fikat förståss. Det är så smidigt här på Kungshöga att vi beställer fika och hämtar termosar eller som vi gjorde med eftermiddagsgruppen går och hämtar.

Nästa vecka ska vi på turné igen. Då är det dubbelgrupp på eftermiddagen vi ska sjunga på ett av äldreboendena här i Mjölby. Det ska bli kul tycker vi. Alla kan ju inte komma och kolla på oss när vi gör uppträden på andra ställen- så då får vi helt enkelt åka till dem.

Tänk så enkelt det blir när man gör som vi ser möjligheterna i stället för svårigheterma.

Vi ses och hörs om en vecka!

Hejsvejs!