Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

ONSDAG 5 MARS -FÖDELSEDAGSKALAS!

I dag har vi varit på ett hejdundrades födelsedagskalas i grannkommunen. FUB i Tranås fyllde 50 år och vi var inbjudna som gäster att underhålla på jubileumet. Men vi tar det från början. I dag på förmiddagen hade vi dubbelgrupp åsså repade vi igenom det vi skulle göra senare på kvällen. Vi repade på annat också såklart och så fikade vi. Sedan skiljdes vi åt några timmar för att sedan träffas igen runt 17.00 och åka bussen ner till Tranås. Som vanligt var det Vadstena Buss som körde oss med den äran ska tilläggas. Ny chaufför Samuel var en kul kille som verkade gilla oss.

Denna gång hade vi en buss som passade oss alla även oss som är "hjulbenta" dvs sitter i rullstol. Göddig känsla att kunna åka allihopa i hop. Det gillar vi. Vi gillade även smörgåstårtan och de goda biskvierna som vi blev bjudna på innan vi skulle uppträda. Fantastiskt gott och tänk att det stämde som Stina sa på repet på förmiddagen när handledar Ingela frågade vad vi skulle få att äta. Stina ropade Smörgåstårta och snus- och nästan rätt hade hon alltså. Snuset fick vi dock inte men Robin som var med och spelade hittade en överbliven dosa på bussen.

Vi sjöng "Vi är på gång" , "Uh la la", "Leende guldbruna", "Hey baberiba" och såklart "Älska mig" åsså klädde vi om till hårdrockstemat och körde Were not gonna take it. Vi sjöng "Ja må de leva" också för alla FUB:are i Tranås som var på plats. Vi fick blommor och en tavla från ett fan.

De hade gjort så fint och trevligt och dukat upp för oss och alla var glada och sjöng med och skrattade och verkade ha trevligt. De hade en fin utställning om allt som de har gjort under de här 50-åren som firades och vi kände oss mycket välkomna av Kent Ossiansson som hade bokat oss.

FUB är en viktig förening som gör viktga saker. De är som oss ser möjligehter i stället för svårigheter.

Det var mycket skoj att två av våra artister i KDKV var med på bild i utställningen. Annie och Lotta var med på bilder från tidigt 2000-tal. Tänk vad mycket glädje att få se sig själv på bild så där.

Det är en av anledningarna till att vi bloggar och lägger bilder på facebook, att få bli bekräftad i bild och text är stort och viktigt.

Ni som vill se mer bilder om vad vi har gjort i dag får gå in på vår facebooksida. Sök på Kandekanvi så kommer ni rätt. Glöm inte att gilla den när ni ändå är inne och gluttar lite. Nu ses vi igen om en vecka samma tid samma plats Kungshögaskolans aula.

TACK FÖR I KVÄLL FUB I TRANÅS - KUL ATT NI VILLE HA OSS SOM GÄSTER!