Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Logotyp Mjölby kommuns show och teatergrupp Kan De Kan Vi

Onsdag 26 februari 2014 Vårtecken och vårtecken !

Klicka på den röda rubriken för att kunna titta på bilderna.

Förra veckan var det snö ute. Den här veckan var det barmark och någon i gänget hade hört fågelkvitter på morgonen.

Tänk vad konstigt det svenska språket är att flera ord kan betyda samma saker. Vår tillexempel det är samma ord när vi pratar om årstiden som när vi pratar om det som är vårt. Så man kan säga att det känns som vår i luften. Eller att vår dag här inne i Kungshögaskolans aula har varit bra på många sätt. Samma ord olika betydelser. Vi har tränat på nya sånger till Astrid Lindgren showen som är senare i vår- eller vår- då kommer det vara sommar ute. Vi har övat på att teckna en av låtarna. Vi använde tecken som stöd redan i julshowen som vi gjorde och vi tyckte att det kändes bra att kunna sjunga även med händerna för de som inte hör utan som pratar med hjälp av tecken. Den låten vi har börjat öva på nu är en riktig utmaning. Många ord, många tecken och fort går det så vi måste hålla tungan rätt i mun och händerna rätt i luften. Men det är skoj att utmana sig själv på det sättet. Så vi som ibland tycker att det är svårt att prata med varann och förstå varann- nu blir det ännu svårare att förstå med tecken.

Vi tog hjälp av varandra och en app med tecken när vi skulle lista ut vilka tecken vi ska använda.

Men innan dess, alltså innan vi ska göra en Astrid Lindgren konsert ska vi göra andra turnéstopp. Redan nästa vecka ska vi ut och åka, vi ska till Tranås, inte till Parkhallen den här gången utan vi ska vara gäster när FUB i Tranås har ett jubileum. De flesta framträdanden som vi gör i vår är för företag eller sluta föreningar- det är alltså inga föreställningar som vem som helst kan gå på. MEN den 26 april kommer vi att vara gäster på ett 10 års jubileum här i Mjölby så där kommer ni som vill komma och titta på oss att kunna gå på. Vi kommer inte att göra några allsångskvällar i vår. Astrid Lindgren konserten i Vårfrukyrkan i Skänninge som vi övar till får också alla som vill får komma på.

Vi har fortsatt med den invärtes massagen. Ytterligare några stycken i varje grupp har fått insidan masserad med hjälp kompisarna som har fått säga snälla ord. Tänk vad gött det känns inuti att få höra att man är snäll, en bra kompis, rar lätt att prata med, duktig på att fixa saker...ja det var sånt som en av oss fick höra av oss andra. Nu märker vi allihop att vi blir bättre och bättre på att ge varandra komplimanger. Första gångerna var det lite svårt, man tvekade lite, visste inte vart man skulle titta. Någon tittade på sina händer och någon tittade på handledarna. Nu i dag så tittade alla spontant på den som man pratade till. Någon sa att det kändes änne mycket mer bättre då.

Vill ni se mer bilder om vad vi har gjort i dag får ni gå in på vår facebooksida! Nästa vecka är det dubbelgrupp på förmiddagen! Tills dess så tycker vi att ni ska fortsätta duga precis så som ni är!